L’últim informe de l’Oficina de suggeriments, queixes i reclamacions, presentat hui en Comissió, deixa constància que les queixes i incidències relaciones amb la neteja i jardinera de la ciutat continuen pujant de manera desmesurada, denuncia la formació valencianista. També destaca que creixen en un 95 per cent les queixes relacionades amb la contaminació acústica. El regidor Sergi Campillo assenyala que “les dades són molt preocupants i demostren el desinterès i la desídia absoluta de Catalá per solucionar els problemes que comuniquen els veïns i veïnes”.

Les àrees amb major nombre de queixes són, per ordre, l’àrea de seguretat i mobilitat, l’àrea d’urbanisme, vivenda i llicències, l’àrea de residus, millora climàtica i gestió de l’aigua i per últim l’àrea de parcs, jardins i espais naturals. Segons les dades de l’últim informe de febrer, les queixes registrades de seguretat i mobilitat sumen un total de 363, després urbanisme, vivenda i llicències amb 192, residus amb 173 i parcs i jardins 121.

D’altra banda, les incidències que comunica la ciutadania mitjançant la web i/o l’APP s’ha registrat una pujada total del 53 per cent respecte del mes de febrer de 2023 i el percentatge de resolució ha baixat del 76 per cent al 40 per cent en un any. En este punt, s’incrementen significativament les incidències relacionades amb jardineria que han pujat un 74 per cent respecte a fa un any i neteja que ha pujat un 63 per cent.

El regidor de Compromís Sergi Campillo assenyala que “és molt preocupant com, informe rere informe, continuen pujant les queixes i les incidències comunicades per la ciutadania, especialment les relacionades amb la brutícia i la jardineria. Però a més, les xifres demostren el desinterès i la desídia de Catalá per solucionar els problemes del dia a dia de la ciutadania. De les 292 incidències de jardineria no s’han resolt 134 i de les 2331 incidències de neteja no s’han resolt 786. En l’any de la capitalitat verda l’alcaldessa té els parcs i jardins de la ciutat més abandonats que mai.