La formació valencianista insta a Catalá a organitzar un acte de signatura de Guia de Bones Pràctiques per als alcaldes i alcaldesses dels pobles de València. La regidora de Compromís per València Lucía Beamud considera que “s’està vulnerant amb este ús indegut i partidista dels canals de comunicació institucionals els principis de transparència, control de la gestió del govern i participació ciutadana”. 

Compromís critica la utilització partidista dels canals de comunicació de les alcaldies dels pobles de València amb el govern de Catalá. La regidora Lucía Beamud posa com a exemple que “recentment hem vist com algunes xarxes socials dels pobles han sigut tancades, com és el cas de les alcaldies de El Perellonet, Pinedo o Massarrojos, altres romanen en la més absoluta inactivitat com en La Punta o La Torre, i també hem comprovat com es fa un ús indegut i partidista de les xarxes socials institucionals o en els canals de distribució en altres alcaldies, com és el cas de El Palmar, Borbotó o Castellar-l’Oliveral”. 

Beamud critica que “en pocs mesos ja estem veient com el PP està utilitzant els canals de comunicació institucional per a fer propaganda del partit, vulnerant així els principis democràtics i de bon govern per a l’ús d’estes xarxes socials com una ferramenta de transparència, control i fiscalització del govern i participació ciutadana”. Per això, explica, “des de Compromís proposem iniciatives per posar fre a este ús partidista i promoure la transparència i la participació”. 

Compromís ha presentat una moció en la Comissió d’Hisenda on proposa la celebració d’un acte de signatura de Guia de Bones Pràctiques per als alcaldes i alcaldesses dels pobles de València. També demana que l’Ajuntament realitze un curs als alcaldes i alcaldesses dels pobles per al bon ús, gestió i dinamització de les xarxes socials i canals de distribució institucionals. A més, considera que l’Ajuntament de València ha d’actualitzar el Manual d’ús i gestió de les xarxes socials per tal d’incorporar el canals de distribució –WhatsApp, Telegram o d’altres-. La regidora Lucía Beamud explica que la finalitzat d’estes iniciatives és “harmonitzar totes les xarxes socials dels pobles de València, que es tornen a obrir les xarxes socials institucionals tancades i que es faça un ús adequat d’elles atenent a criteris de bon govern, transparència i qualitat democràtica”.