– Robles denuncia la paralització absoluta de Catalá en la gestió dels grans projectes urbanístics: Ajuntament, Superilles als barris, Av. del Port, Bulevard García Lorca i Guillem de Castro.

– Campillo acusa a Catalá de crear un comité de 8 persones per a eliminar la participació ciutadana dels projectes urbans, com ja han fet amb les falles aplicant la censura.


La portaveu de Compromís per València, Papi Robles, acompanyada del regidor valencianista Sergi Campillo, ha denunciat que “les pensaetes” de Catalá als projectes urbanístics, com la remodelació de la plaça de l’ajuntament, l’única cosa que estan provocant és la paralització d’unes intervencions cabdals per a la ciutat, i ha urgit a Catalá a iniciar ja la licitació de les obres de “Re-Natura”. Papi Robles ha incidit en que Compromís té un projecte clar per a València, amb trànsit pacificat, climàticament sostenible, amb priorització per al vianant, carrils bici i transport públic, amb més verd i amb més espais per a gaudir de la ciutat, front a un PP centrat únicament en baralles amb els seus socis de govern d’ultradreta i en desfer qualsevol projecte de Joan Ribó.

Referent a la plaça de l’Ajuntament, des de Compromís han assegurat que no es pot canviar un projecte ja aprovat, en este cas, a més, de forma consensuada. Tal i com ha explicat Campillo “modificar a posteriori les condicions d’un concurs va en contra de la Llei de Contractes del Sector Públic, -per moltes pensaetes que li vulga donar Catalá a la plaça de l’Ajuntament-”.

IL·LEGALITAT I CAPRICI DE CATALÁ

Campillo ha anat més enllà, i ha insistit en que “el contracte està adjudicat”, i que això “implica la redacció del projecte, que ja hauria d’haver-se fet, però que està paralitzat per una decisió política, i no tècnica, perquè s’està contravenint la opinió d’un jurat tècnic professional”. Per això, Campillo ha anunciat que des de Compromís estudiaran totes les mesures possibles si s’acaba materialitzant el que els valencianistes entenen com una il·legalitat “per una decisió que respon únicament i exclusivament a un caprici de Catalá”.  

Robles ha denunciat la paralització absoluta de Catalá en la gestió dels grans projectes urbanístics, i ha posat d’exemple, a més de la plaça de l’Ajuntament, les superilles als barris, la renaturalització de l’avinguda del Port, el bulevard verd de García Lorca i la reurbanització de Guillem de Castro, tot projectes amb un ampli suport del veïnat.

Per la seua banda, Campillo ha acusat a Catalá de crear un comité de 8 persones per a eliminar la participació ciutadana dels projectes urbans, com ja han fet amb les falles aplicant la censura.

GOVERN ALTERNATIU

En este sentit, Robles ha recordat que “des de Compromís volem fer una oposició constructiva i propositiva, i li proposem a Catalá que si vol fer un comité –més enllà que no estiguem d’acord- que almenys siga del segle XXI i no del segle passat”. Així, Robles s’ha preguntat com pot ser que en el comité sols hi haja una dona: Si ha d’existir un comité volem que siga paritari. No volem una València dissenyada exclusivament per homes.

Robles també ha proposat que en este comité de Catalá hi haja experts en urbanisme sostenible i verd: “Es van passar mesos criticant la plaça de la Reina, plaça on no es podia plantar arbres perquè l’estrectura del parking estava afectada i ara, en la plaça de l’Ajuntament que no hi ha parking baix, Catalá diu que el projecte guanyador té massa arbres”.

I, finalment, Robles ha proposat que, de cara al futur, se seguisquen desenvolupant els projectes urbanístics de ciutat amb participació ciutadana com feia Compromís. “Este govern no pot furtar-li als veïns i veïnes la capacitat d’incidir en com volen que siga la seua ciutat”.