El regidor Giuseppe Grezzi, impulsor de la moció, espera que el govern no separe a València de la senda d’Europa, i s’adherisca formalment per acord del Ple a este compromís per la bici, a l’espera que presente alguna actuació ciclista en la ciutat que no tinga el seu origen en la legislatura anterior.

El passat 3 d’abril en la reunió dels i les Ministres de Transports i Mobilitat de la Unió Europea, es va ratificar formalment la “Declaració Europea sobre l’ús de la Bicicleta”, un document que ha estat impulsat conjuntament pel Parlament Europeu, la Comissió i el Consell Europeu. “Esta solemne declaració ratifica, i de quina manera, la importància decisiva i el potencial de la bicicleta per l’impuls de mesures de mobilitat sostenible dels 27 països que formem la Unió Europea”, apunta Grezzi, el regidor que va possibilitar que València haja estat capdavantera en l’impuls a la bicicleta en els darrers 8 anys, i mereixedora en l’àmbit estatal i internacional de nombrosos premis i reconeixements.

La Declaració, des del mateix preàmbul de 14 punts, subratlla les diverses motivacions per a impulsar l’ús de la bicicleta, així com els múltiples beneficis socials i ambientals que el seu ús genera a escala individual i col·lectiva, per a, a continuació, relacionar 36 accions distribuïdes en 8 capítols per a promoure l’ús generalitzat de la bicicleta, com una de les formes de transport i oci més sostenibles, accessibles i inclusives, de baix cost i saludables, i que té una importància clau per a la societat i l’economia europees.

“Representa una vertadera guia estratègica que han de ser seguir tots els estats membres així com les regions i ciutats”, diu Grezzi d’un document signat arreu d’Europa, de manera transversal per països i formacions polítiques de tot l’espectre ideològic. Això, afig l’exregidor de Mobilitat Sostenible, “no fa més que posar de manifest la bondat de les accions i mesures impulsades en València fins a l’actualitat, alhora que és un estímul a seguir en la mateixa línia, més encara sent Capital Verda Europea 2024”.

Per eixe motiu, conclou Grezzi, “quedar-se fora, seria un destarifo. Entenem doncs que PP i Vox votaran a favcor de la moció que durem a comissió la setmana vinent per elevar i subscriure la declaració en el Ple municipal, malgrat no haver donat encara un pas des que governen per continuar en la senda d’impuls a la mobilitat ciclista que des de Compromís vam emprendre en 2015 a favor de la bici. Però, almenys serà un principi. Vorem”.