•      Grezzi considera “greu” que Catalá acuse els agents de Policia Local de ser els que fan els ulls grossos als infractors de trànsit i recorda que el problema i les conseqüències de la falta de sancions als infractors a València no és exclusiva de la superilla de Petxina, sinó que s’estén per tota la ciutat.

•      Sota els ordes de Carbonell, la Policia Local no “detecta” ni dues infraccions al dia en Petxina, ni cinc per partit els dies que el València CF juga a casa.

•     El regidor Giuseppe Grezzi titlla de “fugida cap avant” l’anunci de hui de Carbonell de fer una campanya contra l’estacionament en carril bus després de presumir durant mesos de no posar multes.

“El perill al qual s’està sotmetent als vianants de València per l’orde de Catalá de no sancionar als infractors que circulen i estacionen en zones per als vianants no és una llegenda, és un fet”, sosté el que fora titular de l’àrea de Mobilitat Sostenible i actual regidor de Compromís, Giuseppe Grezzi, que ve mesos advertint de la sistemàtica falta de denúncies als infractors motoritzats per part de la Policia Local que dirigeix el regidor Jesús Carbonell.

Catalá i Carbonell també estan permetent l’estacionament il·legal massiu en els nous carrers peatonalitzats al Cabanyal.

L’absència de sancions l’ha acreditada el propi govern en dues respostes a preguntes de Compromís, en les quals reconeix el quasi inexistent nombre de denúncies que realitzen els agents en espais públics tan sistemàticament afectats pels infractors com la Superilla de La Petxina o els voltants dels estadis de futbol els dies de partit. Mentre la xifra de denúncies en la castigada superilla de La Petxina no arriba a dues al dia (sense discriminar les que són per mal estacionament de la resta, per la qual cosa podrien ser multes a patinets i no a les desenes de cotxes mal estacionats les 24 hores del dia), les denúncies realitzades als milers d’infractors durant els partits de futbol durant els últims sis mesos no arriben a 5 (de mitjana) per partit en els encontres  del València a casa; ni a una en el cas dels del Llevant.

“La policia no sanciona” diu Carbonell

En qualsevol cas, per si a algú encara li semblen moltes, el mateix Carbonell aclareix en la seua resposta que [cita textual] “la Policia Local de València no imposa sancions, per ser esta la funció pròpia atribuïda al servei de Procediment Sancionador. L’actuació de la Policia Local consisteix a emetre el butlletí de denúncia, en cas que es detecte algun incompliment de la normativa aplicable, que si és el cas dona lloc a la incoació del Procediment Sancionador”. O el que és el mateix: el govern de Català podria no estar multant a cap infractor malgrat les peticions veïnals. I si efectivament es tramiten, a pràcticament cap.

“La complicitat de Catalá i el PP amb els infractors és total, és un pacte entre corruptes. I circumscriure el problema a la Petxina és enganyar la ciutadania. Els nous carrers convertits en zona de vianants en el Cabanyal són per exemple el nou estacionament il·legal dels clients d’un gran centre de restauració, malgrat que hi ha un aparcament subterrani municipal amb places lliures a escassos metres. Tampoc li agrada a Català la conversió en zona de vianants del Cabanyal?”, apunta Grezzi. I afig que és només “l’últim exemple”.

Els vehicles circulen entre vianants i estacionen amb total impunitat als carrers de vianants junt al Museu de Belles Arts i l’entrada al Jardí de Vivers.

Cada espai públic recuperat en les dues passades legislatures, “ja siga un nou carrer per als vianants o un espai d’especial protecció a la porta d’un col·legi, és sistemàticament envaït per vehicles. I no per falta d’agents, que en moltes ocasions estan en el lloc en el qual es produeixen les infraccions i reconeixen davant les reclamacions ciutadanes que han rebut ordres de no fer res”, indica. La ja citada reurbanització del Cabanyal, l’entorn convertit en zona de vianants del Museu de Belles arts, les noves zones per als vianants a l’entorn de la mateixa Plaza de l’Ajuntament, els nous espais per als vianants envaïts per motos sota senyals que el prohibeixen expressament al carrer Xàtiva… la llista de ‘Petxines’ envaïdes per infractors amb la complicitat del govern del PP és interminable.

“Mediació” entre infractors i víctimes

quina és la resposta del govern de Català davant les peticions de protecció per part de la ciutadania indefensa davant estos abusos? La resposta la va donar el propi regidor Carbonell en l’última Junta de Districte d’Exposició quan se li va interpel·lar per la falta d’actuació policial enfront del recurrent i sempre impune estacionament il·legal els dies de futbol.

“El treball de la Policia en primer terme és la mediació, no posar multes. Evidentment els dies de futbol és (sic) un esdeveniment que comporta que apareguen ací de sobte en qüestió d’una hora 40, 50.000 persones, moltes d’elles que venen en vehicle privat; i podríem fer la ficció que és un dia normal i que no hi ha futbol i llavors multar absolutament a tots els cotxes que aparquen on no està previst. Llavors, evidentment, per a les arques del municipi seria preciós, però per descomptat a l’efecte de mediació seria un fracàs. La Policia ha de tindre “cintura”, Quan es produeix un esdeveniment d’eixe tipus un no es pot embolicar la manta al coll i posar-se a posar multes sense ordre ni concert, o no deuria. Llavors ha de tindre una miqueta de sentit comú i procurar posar aquelles multes en aquells supòsits en els quals efectivament s’està obstaculitzant vies d’evacuació, guals, etc. Si al carrer Xàbia es donen eixes circumstàncies ho traslladaré a la Policia…”, va respondre Carbonell per a justificar que les desenes d’agents desplegats al costat dels milers de vehicles que circulen i estacionen per zones per als vianants, voreres i jardins els dies de partit només tramiten cinc denúncies per partit. Igual multes finalment no s’emet cap.

“Catalá està triomfant ara per ara en la seua destrossa de totes les millores realitzades pel govern de Compromís en l’espai públic, però sens dubte està fracassant en el seu intent d’enganyar la ciutadania. Tothom sap que este caos és culpa seua, i en el PP ho saben. Per això hui anuncien a correcuita que faran una campanya per a evitar l’estacionament en el carril bus. Però atents, sense multar durant una setmana. La Policia multa o no multa? En què quedem? La barra de la qual fa gala Carbonell podria arribar a fer gràcia si no fora perquè el que està en joc és la integritat de les persones. Sembla mentida que Catalá no sols ho tolere sinó que a més ho aplaudisca”, conclou Grezzi.