L’any de la Capitalitat Verda Europea, el govern municipal de PP i Vox ha retallat fins als 63.900 euros la campanya d’educació ambiental d’estes passades Falles. Així ho assenyala en la resposta al regidor de Compromís per València Sergi Campillo qui lamenta que este pressupost és la meitat d’allò que va destinar el govern de Joan Ribó en les Falles de 2023, en concret 121.900 euros. Campillo critica que Catalá ha eliminat no només els gots reutilitzables a les comissions, també els punts verds d’informació ambiental o la campanya “Ara pots apujar el reciclatge” amb la qual veïnat i visitants podien participar en el sorteig d’una bicicleta pels envasos reciclats.

El regidor de Compromís Sergi Campillo denuncia que el dispositiu d’educació ambiental previst pel govern de Catalá en les passades Falles “ha sigut pràcticament nul, tot i ser l’any de la Capital Verda Europea en el qual València hauria de ser un exemple al món per apostar per unes festes sostenibles”.  Campillo lamenta que el pressupost dedicat a educació ambiental per a les Falles s’ha reduït a la meitat respecte al de l’any 2023 amb el govern de Joan Ribó.

Campillo i Fuset en la presentació del Pla d’Acció per unes Falles Sostenibles de 2020.

Entre altres, s’ha suprimit el repartiment de 100.000 gots reutilitzables la qual cosa ha provocat que s’haja generat molt més plàstic d’un sol ús. També s’han deixat d’oferir el sorteig de bicicletes a la campanya “Ara pots apujar el reciclatge” per fomentar el reciclatge d’envasos entre els veïns i visitants. A més a més, s’han suprimit els punts verds d’informació en via pública on es donaven consells ambientals i es repartien els kits del reciclatge. I per últim, tampoc s’ha enviat a les comissions falleres la guia de “Falleres i fallers per salvar el món”, on es donaven tota una sèrie de recomanacions per fer unes festes més sostenibles.

El regidor de Compromís considera que este fet “és una mostra més de la desídia de Catalá cap a les polítiques de sostenibilitat i cap a la Capital Verda Europea que el seu govern promociona només com a reclam turístic i no com un compromís amb una ciutat verda referent al món. València hauria de ser un exemple de foment de la sostenibilitat, també en la nostra festa gran”.