En el Consell d’Administració de l’EMT celebrat hui el govern municipal del PP ha presentat els comptes de l’any 2023, els últims marcats per la gestió realitzada per Compromís en els seus huit anys al capdavant del govern municipal i de l’empresa municipal de transport. A la vista d’estes, el regidor de la formació valencianista Giuseppe Grezzi, que va ser el seu president durant tot eixes dues legislatures, ha indicat que “des de Compromís ens satisfà veure que l’empresa va seguir fins a final d’any amb el creixement ininterromput en la millora de la gestió del transport públic que impulsàrem per a fer d’ella la primera opció de la ciutadania a la ciutat, després de la gestió dels governs de Rita Barberá que perseguia la seua privatització”.

En general, resumeix Grezzi, “totes les dades són àmpliament positives. De fet, l’aposta per millorar el Patrimoni de l’empresa que es va fer en la legislatura passada, amb l’operació de 30 milions d’euros, ha resultat en saldo positiu; així com els actius de l’empresa, que passen de més de 119 milions a més de 136 milions, i  són resultat de les inversions de més de 17 milions d’euros de Fons NextGenerationEU que aconseguírem”.

No obstant això, adverteix, no tot han sigut bones notícies. “Curiosament (o no tant), les dades negatives deriven de la primera i única decisió política presa pel PP en relació al pressupost: el descens d’usuaris en el Pàrquing de la Reina al desembre de 2023, coincidint amb els canvis introduïts per Català en el trànsit en el centre de la ciutat i la xarxa d’EMT. Al que s’afig l’increment de queixes i reclamacions dels usuaris, així com l’absentisme de la plantilla que ha tingut un repunt important en els últims 6 mesos del 2023”, ha assenyalat Grezzi. “Estarem atents a vore com deriva tot això, però no deixa de ser revelador que les primeres accions polítiques del PP hagen derivat en un empitjorament a tots els nivells”, ha conclòs.