Per tercer mes consecutiu després dels canvis introduïts en l’ordenació de la circulació pel govern de María José Català el trànsit ha tornat a augmentar segons indiquen les dades oferides pel propi Ajuntament de València. Així ho ha assenyalat el que fora responsable de Mobilitat Sostenible en les dues passades legislatures i actual regidor de Compromís, Giuseppe Grezzi, advertint de què es tracta d’un “clar canvi de tendència en la dinàmica del trànsit a la ciutat. Mentre des de 2015 les polítiques municipals de mobilitat sostenible van conduir a una reducció continuada i ininterrompuda del trànsit a la ciutat, les noves mesures i l’efecte anomenada de Català i el govern del PP ja han donat un gir a eixa evolució positiva i podem parlar per tercer consecutiu d’un empitjorament del trànsit a València”.

Les dades del servei de Mobilitat, disponibles en la web municipal (febrer 2023febrer 2024), així ho acrediten. L’augment de trànsit -excepte casos excepcionals) és pràcticament generalitzat en totes les vies, cridant especialment l’atenció en aquelles en les quals els canvis introduïts per Català tenia com a objectiu, segons assegurava el PP, reduir el trànsit. Per posar quatre exemples, el trànsit en Colón ha augmentat un 20% respecte a febrer del passat any (ha passat d’una mitjana de 8.092 vehicles a 10.030); en Poeta Querol ha passat de 7.548 a 7.965; en Sorolla de 8.154 a 8.793; o a Xàtiva, d’una mitjana de 21.184 a una de 22.964 vehicles.

“No sabem quants mesos de dades negatives necessitaran al PP per a reconéixer l’error de les seues polítiques, però si la seua intenció era eliminar el trànsit no hi ha dubte que són un fracàs inequívoc. València ha passat de reduir el seu trànsit a augmentar-lo i això és una dolentíssima i importantíssima notícia. I insistim: si Català no es considera la líder d’un govern retrògrad i negacionista ha de rectificar com més prompte millor”, conclou Grezzi.