El PP fa sis mesos que amaga les dades de l’estudi sonomètric que es va començar a realitzar al barri de Russafa l’any 2022 i va concloure setembre passat. Així ho ha assenyalat el regidor Giuseppe Grezzi, després que el govern municipal haja desatés les seues reiterades sol·licituds d’informació al respecte, i així li ho ha traslladat als veïns i veïnes de ‘Conviure Russafa’.

Reunit amb elles els darrers dies, Grezzi els ha explicat totes les gestions que s’estan fent per part del grup municipal de Compromís per tal de conéixer el resultat de l’estudi sonomètric al barri i exigir les mesures emparades per l’Ordenança de protecció contra la contaminació acústica.

Grezzi en un moment de la reunió amb representants de ‘Conviure Russafa’.

L’estudi sonomètric al barri, es va encetar l’abril 2022 per part de la regidoria de Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de València atenent tantla demanda del veïnat com una sentència del TSJCV, però malgrat que fa mesos que el nou equip de govern va confirmar que disposa dels seus resultats, res no ha transcendit d’ells, malgrat les reiterades peticions d’accés als mateixos dutes a terme per Compromís.

“El govern de Catalá està jugant a confondre i no aclareix les seues intencions per al barri de Russafa”, apunta Giuseppe Grezzi, que va estar al capdavant de la regidoria de Qualitat Ambiental la passada legislatura, quan es va iniciar l’estudi. “Des del govern de Compromís, en la gestió d’estes situacions, sempre va primar el diàleg i el consens, a la recerca de solucions que facen compatibles totes les necessitats i els usos de l’espai públic, les activitats i el legítim descans de la gent”, diu el regidor valencianista. Per això, afegeix, “vam impulsar, amb el suport veïnal, l’estudi sonomètric al barri per tal de conéixer les dades reals de contaminació acústica i poder adoptar les mesures més adequades d’acord amb l’Ordenança municipal de protecció contra la contaminació acústica”.  A més,  recorda Grezzi, “amb este instrument normatiu, que aprovàrem des del govern, ja es poden impulsar les mesures idònies per a fer compatible el just descans veïnal amb l’articulació de les activitats econòmiques”.

És per eixe motiu que des de Compromís demanen “al govern municipal transparència i claredat en les dades obtingudes i en els seus plans per al barri”, apunta Grezzi, que conclou que “l’actual situació d’incertesa només pot ser conseqüència d’un govern que fa ús de l’obscurantisme per ocultar la seua paràlisi i manca d’iniciativa política”.