· El regidor Giuseppe Grezzi adverteix que el PP pujarà des de demà la freqüència de pas de la línia 23 a prop d’una hora, al mateix temps que elimina la possibilitat dels veïns de Pinedo i El Saler de viatjar en EMT amb normalitat, deixant-los a la mercè de la pressió turística.

El govern de Maria José Català ha anunciat este matí un nou desmantellament d’algunes de les moltes millores introduïdes en la xarxa de l’EMT en les últimes legislatures atenent les diferents necessitats dels veïns de València. El regidor de trànsit i president de l’EMT, Jesús Carbonell, les ha comunicades en nota de premsa justificant els canvis en aspectes numèrics, encara que obviant les necessitats i usos que van justificar els canvis i que ara el govern de PP i Vox desatendrà.

Estos són els efectes dels canvis per línies:

L23: Esta línia es va potenciar interconnectant amb una freqüència de 30 minuts el pobles de Forn d’Alcedo, Castellar-L’Oliveral, Pinedo, La Punta i el barri de Natzaret, per a facilitar la vida dels seus habitants, que discorre principalment entre els seus diferents nuclis. Esta freqüència es coordinava amb la de la línia 9 en Forn d’Alcedo per a portar amb agilitat als alumnes d’estes localitats a la Ciutat de l’Aprenentatge.

L’ampliació de recorregut de la línia a la Porta de la Mar sense ampliar els recursos destinats a ella (així ho han confirmat fonts d’EMT a Compromís i ho ratifica que el PP no haja dit el contrari) rebaixarà la freqüència de pas de la línia a més de 50 minuts, i la descordinará amb la línia 9, empitjorant la interconnectivitat entre les localitats i deixant sense autobús per a anar a estudiar a centenars d’alumnes.

Tancament de línies Express Pinedo i El Saler: La creació d’estes línies exprés es va realitzar per a atendre la demanda de tots dos pobles de tindre una connexió directa i garantida amb la ciutat i viceversa independentment de la pressió dels turistes, que fan impossible, especialment en els moments de major demanda, un normal funcionament de les línies 24 i 25 (amb freqüències irregulars i recorreguts interminables en el cas del Saler, i freqüents plens que impossibiliten pujar a l’autobús en el cas de Pinedo).

Les millores que ara desfà el PP unilateralment es van treballar i pactar amb el veïnat.

Amb la supressió de les línies exprés i el traspàs de la seua dotació a les línies 24 i 25 regulars, els veïns de tots dos pobles es quedaran sense un servei d’autobús públic garantit, i tornaran a patir les circumstàncies de no poder pujar a l’autobús en Pinedo per a anar a València, o patir recorreguts interminables prioritzant l’interés turístic al veïnal.

A la vista del deteriorament del servei als Pobles del Sud que suposaran estos canvis, el regidor de Compromís, Giuseppe Grezzi ha assenyalat que estos “són la prova més palpable del total desconeixement per part del Partit Popular del funcionament del transport públic i de la seua desconnexió de la ciutadania. Català i el seu equip gestionen l’EMT com si els usuaris foren números, però són persones. Persones que a vegades no viuen en els barris més poblats ni cèntrics, però que són nuclis històrics de la nostra ciutat i tenen dret a relacionar-se entre ells i amb els altres amb rapidesa i normalitat. Un aspecte que s’havia millorat en els últims anys i que el retorn del PP torna a empitjorar”.