L’organisme faller es reunirà a petició de Compromís. El regidor Pere Fuset també vaticina un fracàs en patrocinis perquè “no s’ha arribat a cobrir ni un terç d’allò que el PP afirmava que obtindria demostrant que este era, en realitat, el pressupost més unflat i irreal de la història.”

El Consell Rector de Junta Central Fallera celebrarà una reunió extraordinària el pròxim divendres 1 de març a petició dels dos representants de Compromís a l’ens faller. El regidor valencianista, Pere Fuset, explica que han fet servir el reglament per instar al PP a donar explicacions sobre “possibles irregularitats detectades en contractes recents que analitzarà l’Agència Antifrau”.

Entre les contractacions qüestionades per la formació valencianista destaquen les de les exaltacions de les Falleres Majors que “van eludir la licitació pública per convertir-se en diversos contractes menors”. Compromís considera que “pot existir una fragmentació intencionada, perquè tot i existir prèviament plecs tècnics van ser concedits a dit,  per un import molt major i sense respectar el temps legal per a rebre ofertes”.  Fuset denuncia que “fins i tot alguns pressupostos estan datats amb anterioritat a la petició d’estes ofertes i que moltes empreses van descartar presentar-se al donar menys de 48 hores de temps”.

El regidor de Compromís també demana explicacions del regidor de Falles, Santiago Ballester, sobre la contractació directa d’un espectacle musical amb una empresa de Madrid per 18.965 euros que enguany va substituir l’habitual espectacle de música i balls valencians dels últims anys, “una xifra que multiplica per 7 el pressupost artístic de l’any anterior i que fou tancada només unes hores abans de l’inici de les exaltacions”.

Fuset explica que “des de l’oposició tenim l’obligació de controlar al govern i vigilar per a que la gestió de la festa siga transparent, eficient, responsable i legal i després de quasi 9 mesos tenim clars indicis de que no està sent així”.  Així, un altre dels punts a tractar en esta sessió extraordinària serà la gestió de patrocinis. El PP havia pressupostat fa uns mesos 300.000 però Compromís lamenta que a dos setmanes de la festa “no s’ha arribat a cobrir ni un terç d’allò que el PP afirmava que obtindria demostrant que este era, en realitat, el pressupost més unflat i irreal de la història.”

Fuset avança que Compromís també demanarà explicacions sobre el nou sou de 70.000 euros “per a un treball que abans era voluntari i que s’ha d’evitar convertir en una nova excusa per al clientelisme i l’ús polític de les falles”. El regidor recorda que el passat mes de novembre “Compromís vam ser els únics que votàrem contra el pressupost de JCF per crear un alt càrrec molt ben remunerat que no beneficiarà a la festa ni les comissions” i en canvi van proposar com alternativa destinar eixa mateixa quantia a la contractació “de dos tècnics a concurs públic i amb funcions realment orientades a millorar el servici a les comissions falleres”.

En este sentit, Compromís reiterarà la seua aposta “per continuar el camí de professionalització iniciat els últims anys en base a perfils tècnics i no polítics” . Fuset, que també fou president de Junta Central Fallera, explica que “qualsevol que conega la casa gran de les Falles preferiria que eixos 70.000 euros beneficiaren directament les comissions falleres i no serviren per  a crear un sou a mida a un treball voluntari”.