La portaveu de Compromís per València Papi Robles afirma que “el PP està creant el brou de cultiu perquè s’aprove un estadi pírric”. Robles posa en valor l’auditoria aprovada a proposta de Compromís per al projecte d’obra que proposa Peter Lim: “És una garantia més perquè Lim no deixi un estadi a mitges i al club en fallida”. Compromís respon així als darrers moviments donats per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament, tots dos en mans del Partit Popular, pel que fa al futur del València C.F.

D’una banda, els valencianistes censuren l’anunci de Carlos Mazón d’oferir la ciutat de València com una de les seus del Mundial 2030, que tindria el nou Mestalla -encara a l’esquelet- com un dels estadis d’acollida del Mundial. Per a Compromís, “és una imprudència absoluta oferir un estadi en obres, paralitzades des de fa anys, com a seu d’un mundial. Semblaria que al senyor Mazón li importa més tindre un estadi fet per a un esdeveniment que tindre un estadi en condicions” ha assenyalat Papi Robles.

D’altra banda, la portaveu de Compromís critica el canvi d’opinió de l’alcaldessa Maria José Catalá i de VOX sobre la sentència de l’ATE de nou Mestalla. “Catalá s’ha pronunciat repetides vegades a favor de no fer cap gest d’acord fins que Lim no retire la demanda contra l’Actuació Territorial Estratègica, acordada entre les administracions i posteriorment judicialitzada per ell mateix, i ara ha canviat la seua postura en declaracions recents ”, tal com afirma Robles qui considera que “Catalá ha passat de tancar-se a qualsevol negociació amb el club fins a la retirada de la demanda contra l’ATE, a mostrar-se ara a l’espera de la sentència cosa que obri la porta a que Meriton torne a la casella inicial amb els beneficis que li atorgava”.

A més, “gràcies a Compromís, ara tenim una garantia més que no ens prendran el pèl a l’afició ni a la ciutat deixant un estadi a mitges i al club en fallida” assegura Robles en referència a l’execució d’una auditoria per al projecte d’obra que proposa Lim per al nou Mestalla, aprovada ahir a proposta dels valencianistes i a la qual se suma posteriorment el govern municipal. La portaveu de Compromís es mostra contundent: “tota proposta que avance per controlar a Meriton i obtindre garanties per a la ciutat, comptarà amb Compromís, amb independència de qui vote amb nosaltres”. Ara bé, segons Robles “el Partit Popular, Generalitat i Ajuntament, estan creant el caldo de cultiu perquè s’aprove un estadi de segona que resolga un problema per a Catalá i es complisquen amb els terminis per arribar al Mundial 2030”. Papi Robles conclou que “Catalá no comptarà amb els vots de Compromís en aquesta estratègia que desprotegeix la ciutat, humilia l’afició i posa en risc el club”.