El regidor de Compromís Ferran Puchades assegura que el 83% agents de la nova Unitat de Seguretat, Recolzament i Prevenció (USAP) procedeixen de l’antiga unitat UCOS creada en 2017, “és una nova mostra de postureo de l’alcaldessa”.

En una resposta al regidor de Compromís per València Ferran Puchades en la Comissió de patrimoni, recursos humans i seguretat ciutadana, sobre la procedència dels agents de la nova unitat USAP de la Policia Local recentment creada, el govern municipal assenyala que 96 dels 115 agents (83%) procedeixen de l’antiga unitat UCOS. Esta unitat va ser creada en 2017 i posteriorment, i com a conseqüència d’una resolució judicial, va ser anul·lada per falta del requisit de la negociació sindical. Aquella Unitat de Convivència i Seguretat, com explica Puchades, tenia idèntics objectius que la nova USAP “donar resposta a les noves realitats de la ciutat, des de la proximitat i la prevenció” i destacava que “la prioritat és donar resposta als problemes de convivència que genera el soroll, l’oci nocturn o el botellot i reforçar els controls d’alcoholemia i la seguretat”.

Per al regidor de Compromís el fet que la immensa majoria dels agents integrats en la USAP procedisquen de l’antiga UCOS, “és la demostració de que ens trobem davant una acció de pura propaganda punitivista de Catalá, amb un procés de selecció que ha servit per a justificar formalment allò que és un simple canvi de nom d’una unitat que es va crear per a fer exactament el mateix que ara l’alcaldessa ha anunciat com la gran novetat de la Policia Local de València”.

Ferran Puchades ha recordat que “mentre la senyora Catalá exhibeix la USAP com el gran descobriment, quan en realitat els seus agents estan fent les mateixes funcions que venien desenvolupant des de 2017, el procés selectiu per a incorporar 107 nous agents es troba paralitzat des de desembre, data en que es va fer l’últim examen i del qual encara no s’ha publicat la nota.”