El mes de desembre passat el regidor de Trànsit i Policia Local, Jesús Carbonell, anunciava a so de bombo i platerets el canvi de mans en la gestió del Parc se seguretat Viària entre dos serveis sota la seua supervisió, el de Mobilitat Sostenible que l’havia gestionat amb èxit fins llavors, i el de Policia Local. Amb això, assegurava l’edil popularista, la formació en seguretat viària per a la població escolar “arribaria enguany als 210 centres educatius de la ciutat”; una cosa per a la qual preveia “destinar a agents especialitzats en seguretat viària i crear un equip encarregat d’impartir la formació al parc”.

No obstant això, denúncia Compromís, la realitat és que el parc ha passat de ser una de les activitats educatives de referència oferides per l’Ajuntament als centres educatius a una total inactivitat. “Ja a principis de tardor vaig començar a rebre cridades d’alguns professors estranyats perquè no estaven rebent resposta a les seues peticions per a acudir al Parc de Seguretat Viària com realitzaven tots els anys i em va sorprendre eixe canvi”, apunta el regidor de Compromís per València, Giuseppe Grezzi. “Però això no és tot; al poc es va passar de no programar a suspendre: no és que ja no donaren cites sinó que s’anul·laven les ja programades”, denúncia el que fora titular de Mobilitat Sostenible, que lamenta que la mala gestió del regidor Carbonell haja arribat fins i tot al conegut com a Parc Infantil de Trànsit de Vivers; que va ser reformat pel govern de Compromís incorporant noves eines per a fomentar, no sols una correcta educació viària, sinó també l’ús de la mobilitat sostenible i activa com la bicicleta.

“Hi ha una cosa relacionada amb el trànsit que, volent millorar, no haja desbaratat encara el regidor Carbonell?”, es pregunta Grezzi, reconeixent-li una bona intenció al regidor del PP que esta setmana veia de nou com els canvis introduïts en les línies d’EMT i en la circulació del trànsit en el centre de la ciutat havien empitjorat les xifres oficials en totes les vies afectades. “Entenem que María José Català encara estiga decidint on reubicar al fallit Carbonell, però mentre el manté als comandaments de Trànsit i Policia hem sol·licitat al regidor que siga transparent i ens informe de la situació real en la gestió del Parc Infantil de Trànsit, per a vore si així s’adona que el descontrol que té en els seus serveis arriba ja als més xicotets i la seua educació. Un fet que dista molt de les declaracions d’intencions que amb tanta grandiloqüència llancen tant ell com la senyora Català”, conclou Grezzi.