Puchades: “L’Ajuntament de València ha d’afrontar l’actual procés de jubilacions massives com una oportunitat per modernitzar els perfils dels seus empleats i renovar-se generacionalment”.

El conjunt de les administracions públiques espanyoles, i també l’Ajuntament de València, es troben en ple procés de jubilacions massives de les seues plantilles a conseqüència del seu envelliment i l’elevada mitjana d’edat dels seus integrants. Tot això és el resultat d’anys de limitacions pressupostàries i la taxa de reposició zero imposades pel ministre Montoro i continuades per la ministra Montero.

Per al regidor de Compromís Ferran Puchades, “estem immersos en un procés que pot amenaçar l’estabilitat de la plantilla municipal i, per tant, la garantia d’una adequada prestació dels serveis públics en tant que durant el present mandat es jubilaran més de 700 empleats públics i durant el següent, entre 2027 i 2031 ho faran prop d’un miler més”.

Per afrontar esta situació, afegeix Puchades, “cal un treball d’estudi i planificació de les pròximes ofertes d’ocupació públiques, ja que la seua execució sol demorar-se una mitjana de tres anys, per garantir que es podran anar cobrint els llocs amb el personal millor preparat a través de les convocatòries d’oposicions corresponents”.

Per a Puchades cal també aprofitar este procés per a innovar i incorporar nous perfils professionals que donen resposta a les noves necessitats d’una administració cada vegada més digitalitzada i que gestiona demandes ciutadanes que exigeixen una major eficiència en la seua prestació. En este sentit Puchades ha manifestat que “l’administració del present i del futur requerirà perfils relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, perfils científics, d’enginyeria o de tractament de dades a més dels orientats a les cures i atenció directa a la ciutadania.”

Puchades ha recordat que l’anunci fet pel ministre Escrivà de què la taxa de reposició deixarà d’estar vigent en 2025 “és una bona notícia perquè permetrà a l’Ajuntament major marge de maniobra per poder dissenyar de manera adequada la plantilla que l’ajuntament necessita per al futur, però per a això cal eixe treball d’estudi i planificació que proposem a través d’un Pla d’ordenació per garantir la renovació generacional i la modernització de l’administració”.