La formació valenciana es reuneix amb la Comissió Europea, organitzacions ecologistes i eurodiputats per advertir que l’ampliació del Port de València incompleix la normativa europea

Compromís constata la “gran preocupació” de la Comissió Europea, després de reunir-se amb el gabinet del Comissari Europeu de Medi Ambient, el lituà Virginijus Sinkevicius i amb la Direcció General de Medi Ambient. La coalició valencianista ha celebrat una intensa jornada de reunions a Brussel·les per elevar la problemàtica ampliació del Port de València a les institucions comunitàries. En concret, una delegació formada per la diputada de Compromís al Congrés, Àgueda Micó, la portaveu de medi ambient a les Corts Valencianes, Paula Espinosa, i la portaveu a l’Ajuntament de València, Papi Robles, han mantingut al llarg d’este dimarts diferents trobades amb membres del Parlament Europeu, organitzacions civils i ecologistes i amb la Comissió Europea.

La portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha explicat que l’objectiu de la visita és internacionalitzar el problema i advertir de la deixadesa de funcions que el Govern espanyol estaria duent a terme: “Hui hem obert una nova línia de treball directe amb la Comissió Europea . Des de Compromís no ens quedarem de braços creuats mentre l’ampliació del Port de València avança en contra de la salut dels valencians, de la legalitat i del nostre medi ambient”.

Per la part seua, la diputada Paula Espinosa considera que “la Generalitat Valenciana sembla estar treballant només per als interessos econòmics de grans navilieres com MSC” i assenyala que “cada vegada teixim més complicitats contra la barbaritat ecològica i som més els que volem impedir una obra que suposarà la destrucció de l’Albufera, les platges de València i els ecosistemes”.

“Com que ni la senyora Catalá, ni el senyor Mazón, ni el senyor Óscar Puente semblen disposats a protegir la salut dels valencians i el nostre territori, hem vingut a Brussel·les per buscar a la Comissió Europea la complicitat que no trobem a les institucions del nostre territori”, ha explicat la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles.