El regidor de Compromís per València Sergi Campillo considera que el regidor de Vox José Gosálvez no pot continuar ni un minut més al capdavant de la protecció de la Devesa i l’Albufera. “Si Catalá no li retira les competències i condemna les seues paraules assumeix en primera persona el seu discurs negacionista i això és incompatible amb la Capitalitat Verda Europea”.

Compromís anuncia que presentarà per al pròxim Ple municipal de febrer una moció per a reprovar al regidor de Devesa-Albufera José Gosálvez arran de les seues paraules en la Conferència Internacional “Les zones humides front al canvi climàtic” celebrada a València on ha negat l’existència del canvi climàtic qualificant-lo d’“alarmisme climàtic” o “religió climàtica” i que, segons ell, només ha servit com a “interès ideològic i malbaratament de diners públics”. La formació valencianista considera que una persona amb este discurs “és un perill per a la conservació de la Devesa, de l’Albufera i de la pròpia ciutat i per tant, no pot tindre cap competència de govern”.

Campiloo en la Rueda de prensa del pleno

“Un regidor amb esta ideologia ultra no pot continuar ni un minut més al capdavant de la protecció de la Devesa i de l’Albufera, el patrimoni natural més important que tenim els valencians i valencianes” assegura Sergi Campillo que apunta a l’alcaldessa com a principal responsable: “Si Catalá no li retira les competències i condemna les seues paraules assumeix en primera persona este discurs negacionista i això és incompatible amb la Capitalitat Verda Europea. Tenim una alcaldessa més preocupada per agradar al PP de Madrid que fer la faena que li toca fer a València”.

El regidor de Compromís acusa a Catalá i els seus socis de Vox de “causar mal a la reputació de la nostra ciutat deixant-nos en ridícul davant de tot el món científic que assistia a la Conferència i que es quedaren perplexos amb les paraules del regidor de l’Ajuntament, quan va negar l’evidència científica i el gran repte global que és el canvi climàtic. I més en una conferència que precisament estava dedicada a analitzar les conseqüències d’este sobre els aiguamolls, amb una presència de científics especialistes en la matèria. Els veïns i veïnes no es mereixen passar vergonya per este govern, no es mereixen este despropòsit intolerable i per això este senyor no pot estar ni un minut més al govern de la ciutat”.