El regidor de Compromís per València Pere Fuset estén la mà per a defensar la pirotècnia des del respecte i el trellat.

“Lamentem molt que el PP de Catalá i Almeida estiguen fent un mal irreparable a la imatge de la festa i de la pirotècnia per decisions irresponsables i poc mesurades. La mascletà és un fenomen cultural transversal a València, capaç d’aplegar a milers de persones de tota condició que no es dispara en mig de l’Albufera precisament.

La pirotècnia mereix qui la defense amb trellat i no pot ser tractada com un capritx polític particular del PP per a fer-se autopromoció en Madrid i celebrar les seues victòries electorals contra el sentit comú, acumulant queixes veïnals i denúncies. Catalá ha aconseguit que la utilització política d’una pirotècnia que és patrimoni de totes i tots acapare titulars negatius en tots els mitjans d’Espanya i afecte molt negativament la imatge reputacional de les Falles.  Si vertaderament l’objectiu fora promocionar la pirotècnia no tardarien ni un minut més en canviar enfocament i emplaçament per a una disparada impostada que reputacionalment va a eixir molt car als valencians.

Fa només un parell de mesos el PP rebutjava tota una bateria de propostes de Compromís en forma de moció a la Comissió de Cultura amb millores per al sector i avanços en matèria de sostenibilitat amb motiu de la Capital Verda Europea. Lamentablement la van rebutjat per sectarisme. L’instem ara a deixar d’usar políticament les Falles en el seu benefici i dialogar amb totes les forces per a traure al sector pirotècnic de la greu crisi reputacional on l’ha ficat.  Estenem la mà per a treballar conjuntament per traure la festa d’este embolic.  En eixe treball ens tindrà sempre al costat. Si per contra continua tacant  capritxosament la imatge festa convertint-la en un problema i la seua arma electoral ens trobarà en front com a oposició responsable i en defensa d’una pirotècnia valenciana que mereix respecte i trellat”.