Per a la portaveu de Compromís per València Papi Robles “Catalá no pot donar un xec en blanc a Meriton per a que faça el que li done la gana amb l’estadi en benefici dels seus negocis. Això seria una estafa per a la ciutat i per als milers d’aficionats del València C.F. Per això li exigim a l’alcaldessa que no aprove les fitxes urbanístiques sense un conveni que és l’instrument per a posar límit a les mentides de Peter Lim i garantir que compleix amb les obligacions cap a la ciutat i cap al club, com ara amb la construcció del poliesportiu de Benicalap”. Per a Robles “és fonamental que tot allò que es negocie defense els interessos de la ciutat i de l’afició i això es fa amb un conveni per davant”.

Compromís ha presentat una moció a la Comissió municipal d’Urbanisme que demana l’aprovació del conveni amb el València C.F. abans de les fitxes urbanístiques. Un conveni que, com explica Papi Robles, haurà de recollir els beneficis de la ciutat respecte a la construcció del nou Mestalla així com el detall del projecte d’obra i execució del poliesportiu de Benicalap. A més, donada l’actual situació econòmica i social del València Club de Futbol S.A.D, el conveni haurà d’explicitar les garanties necessàries per a la seguretat en el compliment de les seues obligacions.

A més, exigeix que abans de l’aprovació del conveni i de les fitxes urbanístiques, l’Ajuntament elabore una auditoria externa per avaluar el cost de l’estadi recollit al projecte presentat pel València C.F., per tal de garantir que les previsions econòmiques del club són correctes garantint així que les obres no queden novament aturades. Robles qüestiona que “el València C.F. està diguent que baixa els costos de la construcció del Nou Mestalla però això no s’ho creu ningú, entre altres pel context d’inflació dels preus que estem vivint”. En este sentit, “l’auditoria ha d’ajudar també al fet que tots els accionistes i aficionats avaluen si l’operació pot suposar un risc inassumible per a una entitat tan cabdal per a la ciutat”. Per a la portaveu de Compromís “hem de garantir que el club no acabe en fallida pel negoci que vulga fer d’ell Peter Lim per això l’Ajuntament té l’obligació d’establir tots els controls necessaris i que estiguen a la seua mà per a que això no puga passar. Instem a la senyora Catalá a que no siga còmplice i aliada de Meriton i comence a exercir la seua responsabilitat que és la de vetlar pels interessos de la ciutat i el nom d’una entitat esportiva centenària patrimoni de tots els valencians i valencianes”.

Papi Robles reitera que les negociacions han de ser totalment transparents i no amagar, com ha fet fins ara el govern del PP i Vox, la informació de les converses que s’estan mantenint. “Des de Compromís estenem la mà a Catalá per plantar cara a Peter Lim i exigir les màximes garanties de compliment de les seues obligacions, des de la construcció d’un estadi de primera al poliesportiu de Benicalap, això sí sempre en un marc de transparència i de diàleg obert. En este camí ens trobarà pel benefici de la ciutat i la protecció del club, però ens trobarà totalment en contra si allò que acaba fent l’alcaldessa és un xec en blanc a Meriton per als seus beneficis privats”.