Com ja va anticipar Compromís fa setmanes desmentint les dades manipulades pel regidor Jesús Carbonell, el trànsit ha augmentat de manera generalitzada en el centre de la ciutat a resultes dels canvis realitzats pel govern de María José Català amb la presumpta finalitat de reduir-lo. Així ho ha pogut demostrar el regidor Giuseppe Grezzi amb les dades d’intensitat mitjana de trànsit de vehicles recollides en la web del propi Ajuntament, i que confirmen un augment global de trànsit en totes les vies que, segons el PP, s’anaven a beneficiar dels canvis.

Així, comparant les dades de gener de 2024 amb els de 2023, tant en Colón (que passa de 4.774 a 7.335 vehicles en el seu inici, i de 10.774 a 11.372 en la seua desembocadura), com a La Pau (8.580 a 10.287), Poeta Querol (7.773 a 7.846), Xàtiva (19.643 a 26.267), Lauria (4.024 a 5.047) o Hernán Cortés (3.301 a 3.800); en tots els carrers directament afectades pels canvis el trànsit ha augmentat.

Català i Carbonell en l’anunci dels canvis que han empitjorat el servei d’EMT i alhora han augmentat el trànsit en tots els carrers afectats del centre de València.

“Les mesures de Carbonell i Català per a reduir el trànsit en Poeta Querol ja són un fracàs. Tots els canvis de línies d’EMT, justificats per a protegir els BIC d’eixe entorn, han augmentat el trànsit i la contaminació. I no sols en Poeta Querol al costat d’eixos Béns d’Interés Cultural, sinó en tot el centre de la ciutat. I això que els conductors quasi no han tingut temps per a canviar d’hàbits i l’efecte crida per a anar amb cotxe al centre de la ciutat encara és incipient”, resumeix el que fora titular de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que durant els seus 8 anys de gestió va reduir el trànsit a la ciutat de manera ininterrompuda.

“Qui demanarà disculpes per això? Quant tardarà Català a rectificar i frenar el mal que les seues polítiques estan causant? O Català no es baixarà del burro? Cessarà ja a Carbonell o continuarà assumint com a propis els seus intents d’enganyar la ciutadania?”, es pregunta el regidor de Compromís a la vista de les xifres. “Entenem que cessar o forçar al seu regidor al fet que corregisca els seus errors no ha de ser plat de bon gust per a l’alcaldessa, però València i els seus habitants no poden sacrificar-se perquè ella s’evite el tràngol”, afig Grezzi. “La destrossa només està començant i anirà a pitjor: Català ha de detindre-la, revertir les línies d’EMT i el disseny de trànsit en Colón i Ciutat Vella, i frenar la barra lliure de l’aparcament en les zones de residents. Són les mesures que van servir per a millorar la qualitat de vida a la ciutat, reduir el trànsit i obtindre la capitalitat verda, i si Català està compromesa amb el futur de València deuria no sols fer-les seues, sinó incrementar-les en lloc de destruir-les. Encara és a temps”, ha conclòs.