La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, ha demanat a la senyora Català que continue la tramitació que va iniciar l’anterior alcalde, Joan Ribó, per a declarar València ciutat tensionada pels preus del lloguer, i li ha instat a parlar “hui mateix” amb el senyor Mazón amb l’objectiu que la Generalitat declare “tota la ciutat de València com a zona tensionada pels increments dels preus de lloguer de vivendes”, cosa que permetrà aplicar la nova llei que regula l’accés a l’habitatge amb una sèrie de mesures per evitar bombolles de preus, com topar els increments del lloguer.

“Des de Compromís creiem que hi ha motius de sobra per demanar-ho a la totalitat del terme municipal, ja que a tots els districtes es donen les condicions per poder delimitar zones tensionades, com ara els increments de preus per damunt d’un 5% sobre les variacions de l’IPC o que les quotes de lloguer suposen un 40% dels ingressos familiars”, ha explicat Robles.

Robles ha recordat que les dades parlen per si mateixes. Segons alguns estudis, el preus dels lloguers a València han augmentat més d’un 130% i les famílies han de destinar un 40% del seu salari a la vivenda. “Com més es retarde el govern municipal en posar-se mans a la faena, serà pitjor i podem trobar-nos en escenaris en que s’estiga expulsant les persones més joves a viure fora de la ciutat de València”, ha apuntat Robles.

Per últim, la portaveu valencianista ha insistit en que “esta declaració de zona tensionada hauria d’afectar a tota la ciutat, perquè qualsevol altra solució serà no afrontar com toca el problema i no posar-li solucions reals. Es tracta d’una situació que cal solucionar de manera urgent i que no pot esperar més per part de les administracions públiques”.