L’EMT va publicar fa uns dies la licitació (enllaç) d’una assistència tècnica per a crear una borsa de treball per a la contractació de 20 oficials d’infraestructura i flota. Malgrat la reduïda xifra de places per a la qual es convoca, i que la duració del treball serà de només tres mesos, la licitació per a fer l’examen i ordenar als candidats per a cobrir les 20 places ha eixit amb un preu de licitació de 195.000 euros. Un import, com comenten des de Compromís, que contrasta amb els 31.200 euros de preu base de licitació del darrer procés de selecció semblant realitzat en 2021 per crear la borsa amb la qual cobrir les places vacants d’oficials de tècnica (que finalment es va adjudicar per 23.400 €).

“Ens genera molts dubtes este contracte de prop de 200.000 euros per crear una borsa de treball per a cobrir en els propers mesos només 20 places de mecànics especialitzats en reparació de busos. Les xifres no ens quadren perquè pareixen estar molt per damunt dels costos que s’han tingut en anys anteriors per processos similars, i fins i tot superiors als del procés de selecció per conformar la nostra borsa de treball per 500 conductors”, apunta Giuseppe Grezzi, en relació amb aquella licitació realitzada pel govern de Compromís, la més gran realitzada en molt de temps per l’EMT, i que va eixir amb un preu de 176.000€. Per este motiu, ha afegit, “preguntarem en el consell d’administració perquè se’ns donen totes les explicacions i detalls d’esta licitació, desitjant que siguen convincents i que no hi haja cap cosa rara.”

I és que, com apunta Grezzi, esta anomalia es suma al que comença a ser ja una llarga llista d’estranyes contractacions pel govern de Maria José Català, malgrat dur poc més de mig any en marxa, i amb el record molt present de totes les que es van dur a terme en el darrer govern municipal liderat pel PP, els màxims responsables del qual seuen estos dies a la banqueta. “S’ha de fer un ús molt escrupolós dels diners públics, una cosa a la qual el PP no està molt acostumat a la llum dels greus antecedents com estem comprovant en el juí d’una de les trames de finançament il·legal de les campanyes de Rita Barberá; i com estem començant a vore, també d’algunes contractacions del govern de PPVOX de la senyora Català, cas de les recents cavalcades, on hi ha sospites de contractes trossejats, costos per damunt del mercat i altres coses rares. No permetrem de cap de les maneres que hi haja passos enrere en la gestió honesta dels fons públics ni que comencen a donar-se contractes a dit que igual busquen unflar els preus per tornar a pagar-se la festa a costa de la gent”, ha resumit Grezzi.