Quatre anys després que el govern de Joan Ribó aconseguira involucrar a la Diputació i aconseguir l’autorització del Consell per a modificar el recorregut de la línia 9 d’EMT per a prestar servei a Sedaví i arribar a Forn d’Alcedo, millorant notablement també el servei a la Torre, la Diputació de València ha suspés el finançament de la línia davant la passivitat del govern de María José Català.

Així ho ha denunciat hui el grup municipal de Compromís per València, en advertir que la Diputació de València, presidida pel popularista Vicent Mompó, no ha inclòs en els seus pressupostos de 2024 la partida econòmica destinada a este efecte.

La darrera renovació del conveni per mantindre la línia impulsada per Compromís dos anys abans va ser en 2021.

Cal recordar que l’actual recorregut de la línia 9 es va crear en 2019 per l’obstinació del govern municipal i del llavors president d’EMT, Giuseppe Grezzi, d’aconseguir portar fins a Forn d’Alcedo una línia d’autobús competitiva per a connectar la pedania amb el centre de la ciutat i al temps amb els seus municipis limítrofs, una cosa per a la qual era necessari involucrar a altres administracions, que devien no sols col·laborar econòmicament, sinó que concedir l’autorització perquè l’EMT poguera operar fora de València.

Això finalment es va aconseguir i a més de l’autorització del Consell, la Diputació es va fer càrrec del cost dels 350.000 euros anuals en els quals es va valorar el cost del seu pas per Sedaví. Un conveni econòmic signat en 2019, prorrogat per dos anys en 2021, i suspés ara amb el canvi de govern i l’arribada del PP al capdavant de les administracions municipal i provincial.

Encara que el servei ara per ara es manté, com recorda el regidor de Compromís per València Giuseppe Grezzi, “la retirada de la subvenció pot ser l’avantsala del futur desmantellament d’esta línia creada per Compromís. La història recent conté exemples de sobres d’este modus operandi del PP per a retallar el servei d’EMT. Per exemple, Francisco Camps va retirar la subvenció autonòmica del servei d’EMT a Mislata, i després de mantindre’s uns anys amb càrrec a València, Rita Barberá ho va acabar eliminant al·legant que la ciutat no tenia per què assumir el cost. A ningú li estranyaria que passara el mateix amb el servei a Sedaví i Forn d’Alcedo, i més quan Català ja ha iniciat el deteriorament del servei d’EMT com estan denunciant nombroses associacions de veïns de València”.

“Esta línia era una reivindicació veïnal molt important que connecta València en la seua àrea metropolitana, però també dona una dotació i una mobilitat de qualitat al poble de Forn d’Alcedo. No sols ho connecta als seus habitants amb Sedaví, la Torre i València sinó també amb el seu Centre Hospitalari de referència, que és el Doctor Peset”, recorda també la regidora Lucía Beamud. Motiu pel qual, adverteix, “des de Compromís assumirem el paper que haurien d’haver tingut Maria José Català i el seu regidor Jesús Carbonell i reclamar als seus col·legues del Partit Popular en la Diputació que es renove esta subvenció i no es retrocedisca mai en la qualitat del servei públic i la mobilitat que van deixar en els governs de Joan Ribó”.