La colònia felina ubicada en les proximitats de l’ermita del santíssim Crist del Pouet, a Campanar, es veu amenaçada per la imminent construcció privada i la inacció de l’Ajuntament de València.

En conéixer la situació, la regidora i coportaveu de Compromís per València, Gloria Tello, ha visitat la colònia felina amenaçada per la imminent construcció privada d’un supermercat. Acompanyada per les persones col·laboradores de la colònia, responsables i acreditades per l’Ajuntament, la regidora ha escoltat la seua preocupació arran la notícia que unes obres privades en el solar on s’ubica la colònia suposaran el desallotjament forçat dels membres de la colònia de manera imminent.

Davant d’esta situació, Tello ha decidit intervindre amb urgència i comunicar-ho als veterinaris municipals de l’Ajuntament per posar-los sobre avís. “D’esta manera, hem facilitat el contacte directe entre els funcionaris i les responsables de la colònia per tal de buscar una solució segura als animals que la integren”.

Paral·lelament, s’han fet les gestions pertinents per tal de contactar amb persones responsables de Mercadona, l’empresa propietària actual del solar, per tal de posar-los al corrent de la problemàtica. “La seua sensibilitat ha estat exquisida i a més de garantir que no començaran les obres fins reubicar els animals, també estan ja en contacte amb els veterinaris municipals”, ha confirmat Tello.

La inacció de l’Ajuntament de València actual contrasta amb tota la tasca que els governs municipals encapçalats per Compromís van dur a terme amb l’objectiu d’avançar en el reconeixement i protecció efectiva del benestar animal. De fet, València compta hui en dia amb un Pla Colonial Felí actualitzat i aprovat en l’any 2021 que va ser impulsat per la regidoria de Benestar Animal dirigida per Gloria Tello.

Este Pla suposa un compromís de l’Ajuntament per a protegir i gestionar les colònies de gats de la ciutat; corregir i minimitzar les possibles molèsties veïnals; fomentar l’adopció d’estos animals; i previndre problemes de salut pública. Este document proposa, entre altres accions, l’elaboració d’un cens de les colònies felines del municipi, que s’actualitzarà periòdicament, i la intervenció en estes perquè tinguen més del 90% dels seus individus esterilitzats.

Com recorda la regidora de Compromís, en virtut d’este Pla, en els casos de risc vital, perill per a la salut o seguretat dels felins o canvi justificat d’usos urbanístics del terreny, es realitzarà un estudi de viabilitat per a procurar solucionar estos problemes, sent preferent el criteri del manteniment geogràfic de les colònies. En el cas extrem de ser necessària una reubicació s’aplicarà el Protocol de Reubicació.

Tots estos protocols, resum Tello, han estat creats amb la participació de “la ciutadania que, de forma desinteressada, dedica el seu temps a cuidar els animals de les més de 500 colònies de gats que hi ha entre els barris i els pobles de València i sobre les quals, abans de deixar el govern municipal, vam emetre més de 800 carnets per a les persones col·laboradores responsables”.

Així, conclou la regidora de Compromís, “durant el nostre govern no sols vàrem crear la Regidoria de Benestar Animal a València que ara la dreta s’ha carregat, sinó que també vàrem implementar una sèrie de mecanismes d’actuació per millorar la vida dels animals. I exigim que, per respecte no només als animals sinó també a tota esta ciutadania, el govern de Maria José Català els complisca”.