Davant l’anunci de les dades de la reducció de l’atur a la ciutat de València, el regidor de Compromís, Ferran Puchades ha manifestat la satisfacció del seu grup municipal perquè es continua la senda de la recuperació que inicià el govern de Joan Ribó en 2015 i que va suposar un gir de cent vuitanta graus en la situació de l’ocupació a València.

En este sentit ha recordat que en 2015 València tenia 73.235 persones aturades, la qual cosa representava un 32,8% d’atur sobre la seua població i que era un escenari catastròfic i sense opcions per a milers de ciutadans, especialment els joves i les dones, mentre que tanquem 2023 amb 46.942 persones aturades que representen un 14,3%. Malgrat això, Puchades ha posat de manifest que “l’anàlisi de les dades demostra que la baixada de l’atur s’està ralentitzant de manera constant durant els últims mesos amb pujades als mesos de juliol, agost i octubre”.

Així, durant el primer semestre de l’any 2023, la baixada de l’atur va ser de 2.225 persones, mentre que durant el segon semestre, on es concentren esdeveniments molt importants per a l’activitat econòmica de la ciutat com és la campanya d’estiu, importants fires, rebaixes i Nadal, la baixada de l’atur ha estat només de 877 persones, de les quals 210 són dones. És a dir, la rebaixa durant el segon semestre ha estat un terç només de les produïdes durant els mesos de gener a juny.

Per a Puchades, estes dades encara no són greus, però apunten a un possible canvi de cicle en la creació d’ocupació, “les dades mostren que no podem fiar-ho tot a la venda de la ciutat només com un producte turístic que és un sector de baix valor afegit i que crea pocs llocs de treball i molt precaritzats, cal continuar el treball de diversificació de l’activitat econòmica que s’havia anat executant des de 2015, amb especial èmfasi en la formació, la qualitat i la innovació”.