Com denuncia el regidor de Compromís per València, Pere Fuset, amb l’arribada de Vox a la gestió de la regidoria de Festes i Tradicions del govern de María José Català, el valencià ha desaparegut de la tradicional fira infantil de Nadal, especialment del Pavelló Municipal i de les activitats que en ell es programen.

“Des de Compromís denunciem i lamentem que la mateixa ExpoJove que li obri les portes als carros de combat li les tanca al valencià. Són ja moltes les queixes que hem rebut per la falta de guies i de material en valencià en tota la Fira d’Expojove, i ja comença a ser una tradició de la regidoria de Festes i Tradicions marginar a la llengua pròpia dels valencians i valencianes tal i com diu l’Estatut d’Autonomia”, apunta Fuset.

De fet, el regidor valencianista denuncia que, al contrari del que era habitual els darrers anys, tampoc s’ha imprès i distribuït cap guia de la fira en valencià, mentre sí estan disponibles en castellà, el que no només “és una clara mostra de menyspreu a la nostra llengua, sinó també una irregularitat. Un incompliment dels drets lingüistics protegits per l’Estatut d’Autonomia que, com la resta d’anomalies que s’estan produint a este espai on la xicalla és la protagonista, avala l’alcaldessa de manera més rotunda cada dia que passa sense solucionar-les”.