A través d’una instrucció, a la qual ha tingut accés Compromís, la Regidoria de Servicis Socials canvia els criteris per accedir a les ajudes que garanteixen un allotjament provisional en cas d’urgència i estableix que l’Ajuntament només donarà cobertura durant un màxim de 14 dies i després passarà a ser competència autonòmica. La regidora Lucía Beamud recorda que “l’objectiu d’estes ajudes és evitar que estes persones d’extrema vulnerabilitat, alguns dels quals són famílies senceres, dependents o que requereixen una atenció sanitària, es queden al carrer per la qual cosa és fonamental estudiar cas per cas com es feia amb el govern de Joan Ribó”. Beamud considera que esta instrucció “és una mostra més de les retallades d’este govern del PP i Vox a la xarxa pública de servicis socials” i exigeix que continue garantint estes ajudes en qualsevol cas.

La regidora de Compromís per València Lucía Beamud denuncia que Català ha decidit limitar estes ajudes destinades a donar resposta a situacions d’urgència social i evitar que estes persones vulnerables hagen de dormir en el carrer. Estes Prestacions Econòmiques Individualitzades asseguren l’allotjament provisional en hostals i centres residencials privats quan no es possible en un alberg municipal a persones que tenen una emergència habitacional, per exemple perquè han patit un desnonament, o persones sense llar en situació de dependència o que tenen una situació sanitària que requereix el seu ingrés urgent en una residencia.

Beamud recorda que l’Ajuntament ha de vetlar per atendre estes emergències de primera necessitat i no deixar a ningú al carrer. La regidora de Compromís critica que el govern municipal del PP i Vox haja fixat de manera arbitrària el límit d’esta urgència sense cap llei que avale este canvi. “Este govern és un perill i demostra el seu total desconeixement de la Llei de Servicis Socials i inclusió que no fixa cap termini respecte a l’atenció d’estes emergències. Amb les seues retallades, Català serà la responsable de deixar estes persones de màxima vulnerabilitat en una situació d’absoluta desprotecció. Ni els deixa accedir a un lloc on dormir i els boicoteja el repartiment d’aliments. Esta alcaldessa no té ni cor ni humanitat”.