La portaveu de Compromís per València Papi Robles critica que “Catalá no té cor ni humanitat. Per una banda li molesta que hi haja persones vulnerables que acudeixen a per menjar i persegueix a les entitats socials que les ajuden perquè no vol vore les cues de la fam a València, com si no existira el problema, però al mateix temps està desmantellant la xarxa de servicis socials de l’Ajuntament que s’han de dedicar a l’atenció a estes persones, en especial a col·lectius de migrants o d’especial vulnerabilitat”. Robles considera que la reorganització anunciada en la regidoria de Servicis Socials és en realitat una retallada encoberta de les ajudes d’emergència i exigeix a l’alcaldessa que no deixe a ningú al carrer.

La portaveu de Compromís per València Papi Robles s’ha reunit, acompanyada de les regidores Lucía Beamud i Eva Coscollá, amb les responsables del Programa valencià de protecció integral i acollida de defensors de drets humans. Este és un dels programes, com ha denunciat Compromís, que desapareix dels pressupost municipal de 2024 com també la iniciativa “La nostra ciutat el teu refugi” o ajudes destinades a entitats com la Coordinadora d’ONGD o CEAR. A més, l’Ajuntament es dona de baixa del Fons Valencià per la Solidaritat i suprimeix els Consell Locals d’Immigració i de Cooperació. Per això, Robles considera que “allò que està fent el govern del PP i Vox amb els servicis socials és amagar la gran retallada de recursos, entre altres en cooperació i migració que afecta als drets més bàsics de les persones”. La portaveu de Compromís exigeix a Catalá que rectifique i no deixe a cap persona al carrer.

Compromís recorda que “esta operació de desmantellament de la xarxa pública de servicis socials per part de Catalá va començar amb la desaparició de la regidoria de Cooperació i Migració. Ara ens trobem amb una moció de la regidoria de Servicis Socials que allò que fa és retallar tots els recursos destinats a l’acollida i l’atenció d’emergència a les persones vulnerables com ara persones migrants o refugiats de països en guerra com Ucraïna”. Per a Papi Robles “esta moció és molt preocupant perquè demostra que ni tan sols s’ha llegit la llei de servicis socials que deixa molt clar que són els ajuntaments els que tenen la competència d’atendre les situacions d’emergència, i això és precisament el que va fer el govern de Joan Ribó, atendre les situacions d’emergència durant el temps que fora necessari i sense diferenciar l’origen de les persones que ho necessitaven. No atendre’ls o limitar el temps de l’ajuda és deixar a les persones en el carrer” assenyala Papi Robles qui també denuncia que “les retallades posen el focus en l’atenció a les persones migrants o refugiades, cosa que demostra un alt grau de racisme i xenofòbia per part d’este govern municipal”.

Compromís anuncia que presentarà una moció en la comissió de Benestar Social per preguntar per estes retallades i exigeix a Catalá que no deixe a cap persona al carrer. “La reorganització anunciada en la regidoria de Servicis Socials és en realitat una retallada encoberta de les ajudes d’emergència i acollida que deixarà tirades en el carrer a totes estes persones, on recordem que també hi ha famílies amb xiquets i xiquetes, afectant  fins i tot a la seua escolarització i assistència sanitària” lamenta Papi Robles.