La moció que presenta Compromís també planteja que València s’adherisca a les ciutats en les quals la seua Policia Local té competències per vigilar que no entren menors a les cases d’apostes. La portaveu de Compromís per València, Papi Robles, ha explicat que “el cas de la nostra ciutat és especialment alarmant perquè de les més de 50 cases d’apostes que hi ha a València una majoria es troben prop d’algun institut”. Robles destaca que “anem a rebel·lar-nos contra la decisió del PP i Vox de modificar la Llei del Joc que vam aprovar el Govern del Botànic i que anava dirigida a no renovar la llicència de les cases d’apostes al costat dels centres educatius. Estem parlant de drames que destrossen vides i famílies”.

La portaveu de Compromís per València Papi Robles ha presentat esta iniciativa davant d’una casa de joc que no guarda ni 30 metres de distància d’un institut públic. “Sabem que cada vegada més hi ha més problemes d’addicció al joc entre els adolescents”, assenyala Robles. De fet, segons els diferents estudis i investigacions realitzades el 50% dels menors que intenten accedir a un local de joc ho aconseguixen i aposten, un 20% dels xics menors d’edat ha apostat en una casa d’apostes en l’últim any i 1 de cada 3 menors ha apostat alguna vegada en una casa d’apostes abans de complir els 18. Per això, “no anem a posar en joc la vida dels nostres xiquets i xiquets i de les seues famílies. Ja advertim que si el PP i VOX no rectifiquen encetarem una campanya per recuperar la protecció dels menors front al joc”.

Papi Robles ha alertat que la ciutat de València es troba especialment afectada per este retrocés donat que és un gran municipi i els centres educatius estan repartits al llarg de tota la seua geografia, “per la qual cosa de les més de 50 cases d’apostes que hi ha a València una majoria es troben prop d’algun institut”. Una preocupació que també comparteixen les associacions de pares i mares, així com els equips docents.

En la moció que presenta Compromís al Ple proposa desenvolupar el conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la participació de la policia local a les tasques de vigilància i control dels locals de joc. A més, insta als grups parlamentaris de les Corts Valencianes a rebutjar qualsevol modificació de la Llei de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia en la Comunitat Valenciana que impliquen una retallada en la protecció contra la ludopatia de les i els menors.

D’altra banda, planteja un acord per sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana a demanar a la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana un informe de les conseqüències potencials de l’aprovació dels canvis proposats en esta Llei  i a aprovar l’Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic.