Fuset critica la supressió de les mascletaes als barris pel retrocés en la descentralització de la festa i la desaparició de la Cavalcada del Patrimoni i destaca el cinisme del PP d’avançar els castells dos mesos després de votar en contra de la seua proposta.

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha carregat hui contra les novetats anunciades ahir pel govern municipal de PP i VOX relatives a les Falles 2024. Fuset assenyala que el PP “no només incomplix la seua promesa d’avançar les directrius falleres que arriben més tard que mai sinò que introduix novetats incoherents que afecten a la convivència de València amb la seua festa gran”.

El regidor valencianista i expresident de la Junta Central Fallera considera que “tancar les barres falleres a les 2 i mantindre les verbenes a les 4 és incoherent però, a més, és perillós. La senyora Català, amb esta proposta, l’única cosa que fa és fomentar l’incivisme, el conflicte a les falles i, sobretot, un botelló descontrolat per tota la ciutat.” Una mesura que en opinió de Compromís “no beneficia a ningú, no servirà per reduir el consum d’alcohol i augmentarà els conflictes cap a unes comissions falleres que seran incapaces de fer front al botellot en les seues demarcacions o explicar a la resta del veïnat per què estan exclosos de la festa”.

2020-10-06 La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, presenten en roda de premsa el “Projecte d’enllumenat intel·ligent impuls VLCi”.

Fuset lamenta que el govern de Català “després d’haver de rectificar en la seua intenció de suprimir la mesa de diàleg arriben tard i mal a exposar unes normes que abans es feien públiques en novembre i que tindran efectes molt nocius per a la convivència en les falles”. En eixe sentit Fuset considera que “estes ocurrències van en contra de la imatge de la festa, com també avançar la eixida de les carpes al 5 de març o augmentar l’impacte dels mercadets i a les bunyoleries als carrers sense abordar el futur de les ‘mojiteries’ com proposàvem. Mesures que crearan confrontació i són absolutament contràries a l’esperit que ha de tindre el Ban Faller, que és buscar la conciliació i l’encontre en una festa que ha de ser inclusiva per a tots i totes”.

Compromís ha lamentat també que “Català faça retrocedir a la festa en la descentralització suprimint del programa de festejos les mascletaes dels barris”. Des de la formació valencianista recorden que des de la pandèmia el programa pirotècnic incloïa la celebració de disparades complementàries a les de la Plaça de l’Ajuntament en diversos districtes que ara desapareixen. També han lamentat que les Falles 2024 no celebren tampoc la Cavalcada del Patrimoni, instaurada des de 2016 i que tampoc no es va celebrar en el passat aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat. “El PP va mentir quan excusava la decebedora i improvisada commemoració del Patrimoni parlant de futurs actes que ara tampoc apareixen”.

En canvi Fuset ha valorat positivament l’avançament de tots els castells de focs artificials a les 12 de la nit lamentant el cinisme del Partit Popular que va rebutjar el passat mes d’octubre una proposta de Compromís en este sentit a la comissió de Benestar i Cultura.

Compromís considera que amb estes mesures el regidor de Falles, Santiago Ballester demostra que “les paraules en l’oposició es queden en paper mullat quan toca treballar en la gestió. I que la seua visió de la festa és extremadament parcial, allunyada de les comissions de barri més modestes i sobretot del conjunt de la ciutadania a qui obvia i enfronta amb la festa. “Crear més ‘haters’ cap a les falles no és defensar-les”.