La regidora de Compromís per València Lucía Beamud ha presentat una esmena al Pressupost municipal de 2024 per tal que es mantinga este conveni de col·laboració amb la Universitat de València. Beamud considera que és fonamental desenvolupar ferramentes que milloren l’empleabilitat entre les persones més joves per afavorir la seua inserció laboral. “Eliminar la dotació pressupostària d’este conveni demostra una vegada més que l’educació pública no està entre les prioritats del govern de Catalá i Vox, ni tampoc afavorir l’emancipació i l’autonomia de les persones joves”.

La regidora de Compromís Lucía Beamud explica que el govern de Joan Ribó va signar amb la Universitat de València este conveni de col·laboració per a la realització de programes de millora de l’empleabilitat entre la població jove de la ciutat de València. Este conveni incloia dos programes, un d’ells dirigit als i les estudiants universitaris que estigueren cursant un màster oficial en la UV, del que es podien beneficiar fins a 80 joves universitaris, amb l’objectiu de promoure l’ocupació dels joves valencians i permetre a les empreses i organitzacions aprofitar el talent format en la universitat amb la finalitat de que revertira i sustentara la innovació al teixit organitzacional. D’altra banda, el conveni incloia un programa d’ajudes per realitzar practiques en empreses.

“El govern del PP i Vox ha eliminat del pressupost municipal de 2024 la dotació pressupostària que finança este conveni” ha denunciat Beamud. Per això, “des de Compromís hem presentat una esmena al pressupost per exigir-li a la senyora Català que torne a dotar dels diners necessaris este programa tan important per als i les estudiants universitaris”. La regidora considera que “és fonamental desenvolupar ferramentes que milloren l’empleabilitat entre les persones més joves mitjançant accions d’assessorament i informació que afavorisquen la seua inserció laboral i retindre als nostres joves quan acaben la seua etapa formativa. Eliminar la dotació pressupostària d’este conveni demostra una volta més que ni l’educació pública està entre les prioritats del PP ni afavorir l’emancipació i l’autonomia de les persones joves”.