·El proper dissabte 16 de desembre als Jardins del riu Túria tindrà lloc, entre les 11 i les 13 hores a l’esplanada del Palau de la Música, la primera edició del Xicalla Fest, la festa infantil amb motiu del Nadal organitzada per Compromís per València.

Oberta a la participació de tota la ciutadania, l’estrela principal de la trobada serà la Missatgera Caterina que vindrà a arreplegar les cartes amb els desitjos de totes les xiquetes i xiquets de València que s’apropen fins als Jardins, i que allà mateix disposaran de cartes per a omplir i lliurar a les bústies reials. D’esta manera les més menudes no deixaran de trobar-se amb la missatgera reial valenciana malgrat la censura de Maria José Català, que l’ha expulsada de la Cavalcada de Reis junt a la resta de personatges del Nadal Valencià. I tampoc les més majors, que podran demanar els seus millors desitjos per a amics i familiars, així com per a la ciutat i manifestar el seu rebuig i demanar carbó per a qui l’està gestionant malament.

A més a més, un dels plats forts del matí serà l’espectacle d’animació de Pequeradio, la primera i única ràdio i televisió dedicada a les més menudes de la casa que emet 24 hores a l’estat. I tot alhora que es desenvolupen tallers amb pinta cares, tatuatges i fins i tot pentinats de colors per a les menudes i menuts més atrevits.

“Des de Compromís volem que les valencianes i els valencians puguem continuar celebrant el Nadal amb alegria i respecte a la pluralitat de gustos i creences de tota la gent que conformem la nostra ciutat, respectant també les nostres tradicions”, ha subratllat la portaveu municipal Papi Robles al voltant del Xicalla Fest. “Per això convidem a tothom a vindre i participar d’esta festa que manté l’esperit nadalenc i orgullós de la nostra cultura que ha marcat la València moderna dels darrers huit anys i que tornarem a recuperar en tres anys”, ha conclòs Robles.