El regidor Giuseppe Grezzi ha presentat la petició al govern municipal en una moció davant els nombrosos indicis llançats des de l’òrbita del PP que pretenen suprimir els actuals incentius per a l’ús del transport públic.

Com Compromís ja va advertir en el seu moment, el passat 25 d’octubre en el Consell d’Administració d’EMT, PP i Vox van aprovar les tarifes dels títols de viatge propis del 2024, posant negre sobre blanc l’eliminació dels descomptes vigents fins al 31 de desembre 2023, del 50% per Bono Bus Plus i l’EMT Jove, que passaran dels 4,25 i 12,50 euros actuals, a costar 8’50 i 25 euros respectivament; sense aclarir tampoc si mantindrien vigent la gratuïtat per als menors de 30 anys en la xarxa administrada per l’Autoritat Metropolitana de Transport.

L’excusa esgrimida pel bipartit per a no aplicar llavors el descompte en la tarifa va ser que es desconeixia si el govern de l’Estat entrant aprovaria les partides per a suportar els descomptes fent-se càrrec del 50% del total del cost com ja havia garantit fins a final d’any. Una incògnita que, assegura Grezzi, “ja s’ha aïllat”.

“Per això sorprén”, afig el regidor, “que, lluny de treballar per a perpetuar eixes ajudes, el govern autonòmic de PP i Vox vagen estos dies llançant globus sonda sobre la conveniència de suprimir les ajudes al transport públic. Unes ajudes que, a més de beneficiar a tants joves i a les economies de tantes famílies, estan afavorint un canvi d’hàbits a favor de la mobilitat sostenible”.

Per això, conclou Grezzi, des de Compromís “exigim a Català i a Vox que es desmarquen de Mazón i el seu muletilla Burrera, es comprometen al fet que el govern municipal mantinga els descomptes dels títols propis, i exigisquen a l’Autoritat Metropolitana el manteniment de la gratuïtat i més descomptes per l’any 2024”.