La regidora de Compromís Lucía Beamud i el regidor del PSPV Javier Mateo denuncien “l’exclusió de les entitats LGTBI+ en l’organització d’este esdeveniment”. Tots dos han manifestat eixir amb més dubtes de la reunió que han mantingut amb la responsable d’Esports, Rocío Gil, sobre la voluntat del govern de PP-Vox amb la celebració dels Gay Games en València. Beamud denuncia que “estan buidant els Gay Games del contingut social i de drets que suposa esta competició apartant dels òrgans de decisió a les entitats i relegant-les a un paper secundari”. Beamud creu que “este fet segueix la mateixa línia que estan duent a terme el Partit Popular i Vox allà on governen, com en la Comunitat de Madrid, que han encetat el procés per carregar-se les lleis LGTBI i Trans”.

La regidora de Compromís Lucía Beamud ha assegurat que “hem eixit amb molts més dubtes i preocupació de la reunió sobre l’organització sobre els Gay Games. En primer lloc, perquè no hem tingut accés a cap mena de document en una nova mostra d’opacitat com ja es costum en el govern de Catalá. En segon lloc, perquè estan buidat totalment de contingut el paper de les entitats, en concret la Fundació València Diversitat que agrupa a les associacions LGTBI+ d’esta ciutat. Bàsicament hauran d’executar aquelles decisions del comité organitzador i en el qual té la majoria l’Ajuntament de València, la Diputació i la Generalitat. Unes institucions públiques encapçalades pel Partit Popular i Vox que estan posant en qüestió allà on governen els drets de les persones LGTBI+, per exemple, a la Comunitat de Madrid, però també portant al Tribunal Constitucional la Llei Trans”. Precisament l’autodeterminació de gènere, com destaca la regidora, “és una de les pedres angulars per la qual es va guanyar el projecte dels Gay Games ací a la ciutat de València”.

Beamud recorda que “els Gay Games són un projecte esportiu i de drets, tal i com es va posar damunt la taula quan València va presentar la seua candidatura liderada estes mateixes entitats que ara pretenen relegar. A més, va ser fonamental per a que la nostra ciutat fora elegida com a seu el reconeixement del treball desenvolupat en este àmbit i les fites aconseguides per part de les institucions però especialment per estes associacions que han posat el seu cos, de manera literal, per fer avançar cap a una ciutat diversa, inclusiva i igualitària”.

També el regidor del Grup Municipal Socialista Javier Mateo ha manifestat la seua “preocupació” davant la gestió de María José Catalá dels Gay Games “ tenim més dubtes que certeses sobre la viabilitat del projecte, l’estructura l’organització i del paper dels col·lectius a través de la Fundació València Diversitat”. Mateo també ha denunciat que “se’ls ha relegat a un paper secundari quan hauria de ser tot el contrari i ser els qui lideren l’organització d’estos jocs, tal i com ha reiterat la Federació Internacional en moltes ocasions”. Però, també ha apuntat, “tal com es reflecteix a la candidatura que ens va fer guanyar l´organització d´uns jocs tan importants a nivell internacional”. “Per resoldre la incertesa”, ha afirmat que “des del Partit Socialista els estenem la mà i treballarem per assolir acords i que els Gay Games se celebren en la ciutat, però sempre amb els col·lectius a través de la Fundació València Diversitat”.