La portaveu de Compromís per València Papi Robles denuncia que “l’alcaldessa està vulnerant reiteradament el dret d’accés a la informació dels regidors i regidores del principal grup de l’oposició impedint-nos exercir la nostra tasca de fiscalització de la gestió del govern municipal. Catalá i Vox pensen que l’Ajuntament és la seua paraeta i practiquen l’opacitat i el sectarisme per sistema: no responen preguntes, no atenen les peticions d’accés a expedients en temps i forma, i fins i tot no ens permeten visitar espais municipals per comprovar l’estat dels projectes. Estan eliminant interessadament tots els procediments de transparència i control botant-se lleis i reglaments”.

Compromís per València porta presentats en els 6 primers mesos de mandat prop de 40 recursos a alcaldia i cinc queixes davant el Síndic de Greuges per incompliment per part del govern de PP-Vox del dret d’accés a la informació. També s’està endarrerint l’accés per a la visita d’espais municipals com ara el Museu Històric, la Casa dels Bous o el Palau de Montortal per comprovar l’estat dels projectes, tal i com s’ha sol·licitat des d’este grup municipal tant per nota interior com per registre d’entrada. La portaveu de Compromís per València Papi Robles acusa a Catalá de tornar a tancar l’Ajuntament, “València comença a tindre símptomes de retrocés democràtic i de drets. Si la transparència va ser la bandera del govern progressista de Joan Ribó, ara l’alcaldessa del PP -Vox ha fet seua la màxima de l’opacitat i està bunqueritzant per al seu interès partidista la casa de tots els valencians i valencianes”.

“Des de Compromís anem a recórrer on faça falta per tal que es complisca el dret d’accés a la informació tant dels regidors i regidores com de la ciutadania a qui està limitant també la seua participació mantenint inactius consells municipals com ara el de Medi Ambient o intentant deixar en un calaix els pressupostos participatius”, ha assegurat Robles qui denuncia que el govern de PP-Vox està amagant informació i posa com a exemple que “Catalá continua sense aclarir els seus ingressos com a professora de la VIU en la seua declaració de rendes o la seua relació contractual amb esta universitat que ella va privatitzar com a consellera d’Educació del PP”. Per a Robles, “la prioritat de Catalá no és esta ciutat ni el interessos dels valencians i valencianes. L’Ajuntament li queda xicotet per a les seues ambicions polítiques i la ciutat molt gran per a exercir d’alcaldessa”.