El regidor de Compromís i exalcalde de València, Joan Ribó, la portaveu, Papi Robles, i la portaveu adjunta, Glòria Tello, han escenificat hui el traspàs de portavocía al front del Grup Municipal Compromís en l’Ajuntament. Robles ha afirmat que “comencem una nova etapa amb un lideratge renovat, amb un equip preparat, amb l’objectiu de frenar l’extrema dreta el 2027. A més, som els únics que podem fer-ho, perquè som els que tenim un model alternatiu de ciutat clar i reconeixible”. Ribó ha recordat que continuarà treballant en el Grup Municipal com a “regidor de base”, com un “soldat ras”, ha dit; i ha concretat que continuarà duent els temes d’hisenda, d’horta i alimentació de la coalició valencianista en el consistori.


Robles ha assegurat que “el govern de Catalá està centrat en mesures gestuals, i allò més concret se centra en destruir en lloc de construir”. Per això, ha explicat que “nosaltres, des de Compromís, plantegem una oposició propositiva.

Amb una proposta per a fer ciutat cada mes”. Així ha posat d’exemple una iniciativa que ja han presentat, com és el projecte de recuperació de les Naus de Guatla, al barri de Saïdia.


La nova portaveu de Compromís considera que la coalició valencianista és l’única que veu la ciutat amb ulls de veí, mentre que Catalá i la resta de partits miren València amb ulls de turista. “Compromís som l’únic partit que vol posar limitacions a l’arribada massiva de creuers, que volem activar una moratòria als nous apartaments turístics, que volem declarar València com a ciutat tensionada per limitar els preus del lloguer, o que proposem crear una unitat de policia turística que, entre d’altres coses, puga fer un control dels apartaments turístics il·legals”, ha detallat.

Robles ha insistit en que “les mesures de Catalá son ràncies, són antigues. Tot passa per les misses, per la catedral, per destruir voreres i llevar espai al vianant per a donar-li’l als vehicles. València mereix un govern amb una mirada més àmplia i més moderna. Que defense orgullós els drets lgtbi, els drets de les dones, i també l’accés a la vivenda, els mercats de l’horta o les nostres platges i barris front a l’ampliació del port que només beneficia MSC”.

NO A L’AMPLIACIÓ DEL PORT

Respecte a la polèmica ampliació del port, Papi Robles ha sigut taxativa: “Tenim un compromís molt clar amb el veïnat i amb la protecció de les platges i sempre hem sigut molt francs en que no volem l’ampliació del port que hi ha plantejada. I d’això Yolanda Díaz n’és totalment conscient. Era conscient en el mandat anterior, i és conscient a dia de hui. La forma d’actuar de Yolanda Díaz serà exactament la mateixa que ha hagut fins ara si de Compromís depén”.

Sobre la ZAL, Joan Ribó ha recordat que “són uns terrenys que s’ha dit vàries vegades pel Suprem, i després pels tribunals, que són terrenys d’horta i que, per tant, donar la llicència a una multinacional com es MSC incompliria el que s’està dient a nivell jurídic”. Ha assegurat que dir el contrari, en referència a Maria José Catalá, seria “una filigrana, un salt mortal triple però amb caiguda letal”.

VIGILANTS ALS PASSOS DEL PP AMB EL NOU MESTALLA

“Des de Compromís ens reafermem en que l’acord entre KPMG i el senyor Olano demostra que teníem raó, que hi ha un clar conflicte d’interessos entre l’activitat privada que desenvolupa el senyor Olano i l’activitat pública com a regidor que desenvolupa a l’Ajuntament de València”, ha dit Papi Robles.

KPMG ha demostrat que té molta més ètica que la senyora Català amb este pas. Ara bé, des de Compromís, ens mantindrem totalment vigilants a cada un dels passos que faça Catalá respecte al Nou Mestalla, perquè no es fiem, perquè València no és mereix tindre un estadi low cost per tal de beneficiar els interessos que puga tindre Peter Lim i el Partit Popular o el senyor Olano”.