Així ho ha advertit el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi, que en la seua etapa com a titular de l’àrea de Mobilitat Sostenible va ampliar les zones de vianants a Ciutat Vella de manera notable, incloent entre elles el cèntric i singular carrer del Peu de la Creu. Un carrer que s’està reurbanitzant en l’actualitat, no com una via dedicada absolutament als vianants en la qual es poden instal·lar per fi bancs i arbratge, sinó amb espais separats per a vianants i un trànsit motoritzat que no ha de circular per ella.

“Caben dues possibilitats, que es tracte d’un gravíssim error —perquè el cost de l’actuació errònia en marxa és bastant elevat i també ho seria el de revertir-la si no la detenen immediatament i rectifiquen sobre la marxa—; o que el PP tinga planejat anul·lar la conversió en zona de vianants que en el seu moment es va pactar amb el veïnat i retornar el trànsit intens, no sols a la Plaça de l’Ajuntament, la Pau, Sant Vicent, etc. sinó també al cor de Ciutat Vella”, ha advertit Giuseppe Grezzi.

L’error, si és que es tracta d’una mala planificació i la conversió en zona de vianants es manté, redundaria a més en la deficient actuació recentment finalitzada en el tram reurbanitzat del carrer Sant Teresa. I és que en esta recent actuació, en lloc de reurbanitzar el carrer diferenciant els espais preferents per a vianants i vehicles però en plataforma única com és norma universal de l’urbanisme modern (i demanen tant els veïns de Ciutat Vella com els visitants per a evitar accidents), la regidoria d’Urbanisme ha optat per fer-ho en dues altures, reiterant el disseny deficient que des de fa anys es reclama corregir en carrers com Serrans o Caballers, en els quals es produeixen caigudes constants de vianants.

“Tot apunta al fet que l’error es deu més a la deixadesa en les seues funcions del regidor Juan Giner que a una altra cosa. Però és un error garrafal, perquè estes obres es fan molt de tant en tant i costen molts diners com per a fer-les sense el mínim de sensibilitat i supervisió. Reurbanitzar estos carrers tan singulars, especialment la desembocadura de Peu de la Creu en la Plaça Ciutat de Bruges, que el regidor Jesús Carbonell manté com un aparcament de motos il·legal i insalubre, és una oportunitat que Compromís no hauria deixat passar per a protegir el nostre patrimoni i fer encara més bonica València. Lamentablement, amb PP i Vox al comandament de la ciutat ja estem començant a veure els efectes i la conseqüències del desgovern de l’extrema dreta”, conclou Grezzi.