Una resposta del regidor de Trànsit Jesús Carbonell a la petició de Compromís demanant que es faça efectiu l’acord municipal per a institucionalitzar el ‘Dia en record de les víctimes d’accidents de trànsit’ a la ciutat, constata el desinterés del govern de PP i Vox de complir el compromís.

Mancant tres dies per a la celebració del ‘Dia mundial en record de les víctimes de trànsit’ el pròxim 19 de novembre i superat el mig any de l’aprovació en Ple municipal —l’últim de la passada legislatura— d’institucionalitzar-ho en l’agenda municipal, el govern bipartit de PP i Vox a l’Ajuntament de València que dirigeix María José Català no ha fet cap pas per al seu compliment.

Així ho ha assenyalat hui el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi, que va preguntar a este efecte en l’última comissió municipal corresponent, rebent com a única resposta per part del regidor titular de Trànsit i Policia Local, Jesús Carbonell, un simple desviament de la responsabilitat de complir amb l’acord al Servei de Patrimoni Històric i Artístic.

“Com a ex titular de l’àrea de Mobilitat que soc —que ha estat sempre al costat de les víctimes dels accidents de trànsit, abans d’estar en el govern i per descomptat durant—, no entenc com el senyor Carbonell no sols no ha aprofitat la nostra pregunta sobre els avanços en l’acord per a activar-lo, sinó que ha subratllat el seu menfotisme traslladant que el tema és competència d’un altre servei. Més encara quan ell no sols és el responsable de Trànsit, sinó també de Policia Local, l’eina principal que té la ciutat per a evitar accidents”, apunta Grezzi.

“Les males formes i les males arts del regidor Carbonell són ja vox populi. Ens consta que el mateix desinterés l’ha traslladat a les associacions de víctimes d’accidents quan s’han posat en contacte amb ell per a interessar-se pel tema. I això, més enllà de la seua falta de tacte i educació, subratlla l’enorme equivocació que suposa que una persona del seu perfil estiga al capdavant de dues àrees tan important per a la integritat i la seguretat de les persones en l’espai públic com són les de Mobilitat i Policia Local”, conclou Grezzi.

Compromís, ha traslladat el regidor, serà present també enguany al costat dels familiars de les víctimes del trànsit en l’acte organitzat per Stop Accidentes que se celebrarà el diumenge 19 entre les 10 i les 14 hores aproximadament en la Plaça de l’Ajuntament al costat de la façana de l’Ajuntament de València.