El regidor de Compromís per València Sergi Campillo considera que el govern de PP-Vox “menysprea” les polítiques de sostenibilitat i de lluita contra el canvi climàtic. Campillo explica que el pressupost per al 2024 presentat pel nou govern en la Fundació València Clima i Energia també descarta estendre la xarxa de les oficines de l’energia que han ajudat a milers de famílies i comerços a estalviar en el rebut de la llum i a fer la transició cap a les energies renovables.

L’alcalde de València, Joan Ribó, durant l’acte de presentació de la nova Oficina de l’Energia Itinerant al barri de Sant Marcel·lí el passat 1 de març de 2023

Compromís s’ha oposat al pressupost per al 2024 presentat pel govern de PP-Vox en la Fundació València Clima i Energia. El motiu, com ha explicat el regidor Sergi Campillo, és que no és admissible que l’any de la Capital Verda Europea estiga congelat el pressupost de l’organisme que té com a objectiu impulsar les polítiques de sostenibilitat en la ciutat. “A diferència del que estem veient en altres organismes autònoms que han incrementat el seu pressupost per al 2024, en este cas s’ha congelat precisament l’any de la Capital Verda Europea i quan estem començant a patir els efectes més adversos del canvi climàtic en la nostra ciutat”, ha assenyalat Campillo qui considera que això “és una mostra de que l’alcaldessa no es creu les polítiques de sostenibilitat, i no ens estranya quan membres del seu govern s’han proclamat clarament negacionistes del canvi climàtic”.

El regidor de Compromís considera especialment greu que no hi haja més pressupost per a crear noves oficines de l’energia “que han tingut molts bons resultats per a conscienciar sobre cultura energètica i han ajudat a moltes famílies i comerços a estalviar en el seu rebut de la llum. Tampoc aposta este govern per crear noves comunitats energètiques en la ciutat per estendre l’energia renovable amb un instrument de col·laboració públic-privada entre l’Ajuntament i el veïnat”. “Després d’anys impulsant des del govern de Joan Ribó per fer de València un referent europeu de sostenibilitat, ens trobem un pressupost gens ambiciós que no deixa de ser una mostra més de com este govern ultra de PP-Vox no creu en el canvi climàtic ni aposta per una capital verda” ha denunciat Sergi Campillo.