Compromís ha votat en contra del pressupost i modificació de plantilla i relació de llocs de treball proposats pel govern del PP i Vox.

La regidora de Compromís, Gloria Tello, mostra la seua preocupació per la gran quantitat d’observacions que la Intervenció municipal ha redactat al projecte de pressupostos 2024 del PP i Vox per al Palau de la Música.

La més greu és aquella que fa referència al fet que s’unflen les previsions de les expectatives d’ingressos al subconcepte “Venda d’entrades d’espectacles” i “venda d’entrades a concerts a percentatge” sumant els dos 2.400.000 €, un fet que queda palés a l’informe de la Intervenció que adverteix que semblen xifres “poc reals” que “no s’ajustarien al principi comptable de prudència”.

A més a més, el projecte de pressupostos per a 2024 reflecteix una tornada al complex d’inferioritat que va caracteritzar els 25 anys de govern de Rita Barberá, ja que es produeix un augment pressupostari major dirigit a la contractació d’orquestres estrangeres que a la referent amb la nostra pròpia Orquestra de València. En concret, el subconcepte “Contractació Palau” arreplega un augment de 300.000 euros, mentre que en “Contractació Orquestra” l’augment és de sols 100.000 euros, tres vegades menys. En este darrer cas s’inclou no sols la contractació de directors, solistes i cors que actuen amb l’Orquestra de València, sinó també el contracte del Director Titular de l’Orquestra.

En paraules de la regidora i expresidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, “des de Compromís sempre hem entés molt més oportú potenciar les contractacions de grans directors i solistes que dirigisquen o toquen amb l’Orquestra de València i, d’eixa manera, l’ajuden a millorar, que no destinar més pressupost a orquestres de fora que no aporten eixe valor afegit a la nostra agrupació musical”.

En consell d’Administració de hui del Palau de la Música també ha aprovat una modificació de Plantilla i de la Relació de llocs de treball que modifica la naturalesa de la plaça de Subdirector de Música i Intendent de l’Orquestra (subgrup A1) que passa de laboral a funcionarial, malgrat que es tracta d’un lloc de treball d’una naturalesa eminentment artística. Curiosament, el canvi coincideix amb un altre en sentit contrari, de funcionarial a laboral, en el cas del lloc de Cap de Recursos Humans, que sí és un lloc tècnic. “Estos canvis no tenen cap trellat, més enllà de què, com es rumoreja pel Palau, tot obeïsca a l’interés per endollar a dit en este darrer càrrec a algun familiar directe d’alguna figura del PP. Vorem”, conclou Tello.