La regidora de Compromís per València Lucía Beamud critica que el govern del PP amb Vox fa una “política d’aparador de cara a la galeria”. Beamud posa com a exemple la creació d’una direcció general específica de la Discapacitat, un dels anuncis de la nova alcaldessa, a la qual encara no han dotat de funcions ni recursos. Compromís proposa que, a banda d’abordar la creació d’esta nova direcció general, impulsar l’elaboració del Pla d’Accessibilitat universal de la ciutat de València i treballar en la redacció de la primera Ordenança municipal d’Accessibilitat universal. També insta a Catalá a reforçar el paper dels òrgans ja existents com ara l’Oficina Municipal d’Atenció a la Discapacitat (OMAD), el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat i la Defensora Persones amb Discapacitat.

Compromís per València denuncia que un dels anuncis “estrela” del nou govern municipal del PP va ser la Direcció General de Discapacitat però encara no han fet res per a la seua concreció. En una resposta al Grup municipal de Compromís, la delegació de Servicis Socials assenyala que “s’està treballant en el desenvolupament de les funcions i competències que s’assignarà a la Direcció General de Discapacitat, abans de procedir al nomenament de la persona que assumirà aquesta Direcció”.  La regidora Lucía Beamud considera que “hi ha una falta d’implicació evident del nou govern municipal per impulsar este nou recurs o poques ganes de treballar. En tot cas, estem davant d’un nou exemple de la política d’aparador de la senyora Catalá que es queda buida de contingut”. 

Beamud recorda que des del 2015 el govern progressista ha desenvolupat una gran quantitat de recursos per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat o diversitat funcional. Per això, a més de crear una Direcció General de Discapacitat i dotar-la de recursos, la regidora de Compromís insta al govern municipal a reforçar tots els òrgans ja existents per millorar este servici públic com ara l’Oficina Municipal d’Atenció a la Discapacitat (OMAD), la defensora de Persones amb Discapacitat i el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat que és l’òrgan per excel·lència de participació, amb una comissió permanent més executiva i grups de treball per abordar temes específics com ara la redacció de la primera Ordenança municipal d’Accessibilitat universal.

D’altra banda, Compromís proposa l’elaboració d’un Pla d’Accessibilitat universal de la ciutat de València que incloga, com a punt de partida, una auditoria integral dels espais municipal i un diagnòstic del municipi. Lucía Beamud assenyala que esta és una de les demandes de les entitats del sector representades en el CERMI CV.