· El regidor Giuseppe Grezzi ha sol·licitat este matí tant al gerent de l’EMT com als regidors dels diferents serveis implicats, l’accés als estudis i expedients necessaris per a justificar la realització una remodelació de línies com la que Maria José Català va presentar ahir.

· La remodelació retornarà el trànsit d’almenys 600 autobusos diaris a l’entorn de la Plaça de la Reina i la Plaça de l’Ajuntament, i multiplicarà el trànsit privat i la seua contaminació per Colón.

“Una decisió amb tantes conseqüències com esta, que modifica la qualitat del servei de l’EMT i el seu cost, i té afeccions mediambientals i de contaminació acústica, així com al patrimoni de la ciutat, no es pot prendre a la lleugera. Jo no ho vaig fer i sempre vaig disposar de tots els avals tècnics i jurídics, així com el vistiplau de tots els serveis. Per això, pese al menyspreu que em professava l’extrema dreta en les seues declaracions, en 8 anys de govern no van poder tombar cap de les actuacions que van millorar la ciutat. Ara caldrà veure si des del govern, Català disposa del mateix suport o —ella sí— està fent el que li dona la gana per a destrossar la ciutat”, apunta Grezzi.

Per eixe motiu el regidor ha sol·licitat l’accés als estudis tècnics realitzats en l’EMT que justifiquen la necessitat tècnica del canvi, exposen com este afectarà les freqüències de pas de cadascuna de les línies i a la seua velocitat comercial, així com al temps de recorregut (no sols de les línies que modifiquen el seu itinerari, sinó també de les que romandran al carrer Colón disposant d’un sol carril per a circular).

De la mateixa manera ha requerit també els estudis o informes que indiquen la quantitat de reforços tècnics i humans als quals haurà de fer l’empresa per a no empitjorar la freqüència de les línies afectades (que no són sol les que canvien d’itinerari, sinó també les que romanen en Colón amb un únic carril exclusiu per a operar) o, en cas de no incorporar nous autobusos i conductors a eixes línies, indiquen el grau de deterioració del servei que es pronostica.

Finalment, també ha sol·licitat als diferents regidors titulars dels serveis municipals que han d’informar els seus informes sobre les afeccions que tindrà eixa modificació i increment de trànsit pel centre de la ciutat, contrari al que estableix el Pla de protecció de Ciutat Vella, i que haurien de ser com a mínim els dels serveis de Mobilitat i Qualitat i Anàlisi Mediambiental, Contaminació Acústica, així com l’informe favorable preceptiu de la Comissió de Patrimoni imprescindible per a avalar la mesura.

“L’alcaldessa va assegurar ahir que la remodelació s’havia pres a petició d’una associació de comerciants, però eixa mateixa associació ja ha eixit hui en un mitjà afí al govern PP-Vox esborrant-se de la mesura i dient que ells no havien demanat tant, mentre que altres entitats com la Unió de Consumidors denunciaven que la mesura s’havia pres contra els usuaris sense tindre’ls en compte”, afig Grezzi.

“La veritat és que Català està sola en esta bogeria, l’abast de la qual ni tan sols coneixia ahir en la roda de premsa on deia que només ficava dues noves línies en la Plaça de l’Ajuntament quan realment sumarà cinc. És una bogeria pròpia d’una il·luminada, i és normal que la gent comence a espantar-se en veure que València pot estar governada els pròxims tres anys per algú que governa despòticament al capdavant d’una corporació d’ultradreta. Tot apunta al fet que serà així, però d’antuvi li donarem el benefici del dubte i esperarem a veure si algú ha avalat l’anunci que va realitzar ahir o encara està buscant a algun titella perquè li ho afine”, conclou el regidor de Compromís.