L’exregidora de Cultura de l’Ajuntament de València Gloria Tello ha presentat una pregunta al proper Ple municipal per instar a l’equip de govern a posar en funcionament els cinc nou centres culturals que Compromís va deixar preparats.

“Tot i haver-se adjudicat la licitació del servei fa setmanes, no tenim notícies de la posada en funcionament ni de la programació que s’hauria d’estar preparant”, ha assenyalat.

Els governs de Joan Ribó, des de l’any 2015, van apostar no sols per la recuperació del patrimoni històric, sinó també per convertir la cultura en un dret que ha de garantir-se universalment. En esta línia, des de la Regidoria de Cultura, l’exregidora Gloria Tello, va analitzar el mapa d’infraestructures culturals de la ciutat de València i va detectar la manca d’estes en molts barris i districtes; sobretot allunyats del centre de la ciutat.

Com a conseqüència, va impulsar la rehabilitació d’un total de cinc espais patrimonials ubicats en diferents barris (Cabanyal, Russafa, Orriols i Albors) per a dotar d’infraestructures que permeten apropar l’oferta cultural de manera descentralitzada als veïns i veïnes de València.

Després d’una gran inversió pressupostària en rehabilitar l’antic Escorxador del Cabanyal, l’antic Ateneu republicà de Reina 121, la nau de Ribes del Parc central i el simbòlic xalet d’Aben Al Abbar (només en l’Escorxador es van invertir  530.014,45 euros o 400.000 en l’equipament de la nau de Ribes), el govern de Compromís va treballar una licitació potent per tal d’oferir el millor servei d’atenció a la ciutadania que permetera posar en marxa els centres culturals municipals amb participació d’agents culturals de primer nivell i coordinació de l’Ajuntament.

“Ara hem conegut que a finals del mes de setembre ja s’havia adjudicat la gestió dels cinc nous centres culturals de barri. No obstant això, setmanes després encara no tenim cap notícia ni de l’obertura dels centres ni de la seua posada en funcionament amb una programació cultural de qualitat”, apunta Gloria Tello.

Per això, la regidora de Compromís ha presentat una pregunta al proper Ple municipal per saber quan, com i amb quina programació es van a obrir estos espais. ‘‘Sabem que la cultura no constitueix una prioritat del nou govern de Catalá amb els seus socis de Vox, que públicament ja han parlat, per exemple, de desmantellar la Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Però des de Compromís instem a que es done resposta no sols a tot el treball fet, sinó, sobretot, als professionals de la cultura i als veïns i veïnes de la ciutat que porten temps esperant poder gaudir d’estos centres als seus barris’’, conclou Tello.