La regidora de Compromís per València Lucía Beamud destaca que la iniciativa dels pressupostos participatius ja està arrelada en la ciutat i és una ferramenta molt útil per estimular que els veïns i veïnes siguen una part activa en la gestió municipal i puguen decidir sobre les inversions per millorar els seus barris i pobles. Per això, Compromís presenta una moció a la Comissió d’hisenda i participació per tal que es continuen desenvolupant estos processos participatius i que s’executen els projectes ja votats i aprovats.

Compromís per València exigeix al govern del PP que execute tot els projectes pendents resultants de cadascuna de les edicions celebrades del DecidimVLC fins a la data present. “No entenem que es pose en dubte allò que la ciutadania ja ha votat i que ha dit que és el que vol” ha dit la regidora Lucía Beamud qui defensarà esta moció davant la Comissió municipal d’hisenda i participació. Beamud recorda que estos projectes naixen de propostes ciutadanes i han de passar diferents fases per a ser aprovats. “Necessiten, abans de passar a votació, del suport ciutadà i d’una anàlisi de la seua viabilitat per part dels tècnics i tècniques de l’Ajuntament de València que valoren que complisquen els requisits perquè siguen considerades propostes d’inversió viables i legals, amb una estimació del cost de dur-les a terme” explica la regidora de Compromís.

En les seues sis edicions, a través del DecidimVLC s’han fet millores al voltant de centres educatius creant espais més segurs i accessibles, s’han creat espais verds, millores en l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, nous passos de vianants, instal·lació o adequació de jocs infantils, zones per a gossos, instal·lacions esportives i per a persones majors. Lucía Beamud posa en valor que “si fem una mirada i anàlisi sobre les propostes ciutadanes podem concloure que els valencians i valencianes mostren una gran preocupació pel canvi climàtic perquè la gran majoria van encaminades cap a un canvi de model molt més resilient: més parcs, jardins i arbrat; conversió de places i carrers de vianants; impuls dels transports sostenible o la dotació de plaques fotovoltaiques tant en l’espai públic, mitjançant pèrgoles, com en edificis municipals”.

A més, com assenyala la regidora, “es tracta d’una experiència que ha permés democratitzar el pressupost municipal d’inversions de la ciutat de València i s’ha guanyat en transparència, eficiència i eficàcia en la gestió municipal. En definitiva, permet a les veïnes i veïns de València involucrar-se en la presa de decisions sobre els projectes de millora per als seus barris i pobles”.

Per això, Compromís insta al govern municipal a que execute tot els projectes pendents resultants de cadascuna de les edicions celebrades del DecidimVLC fins a la data present i continue dedicant una partida pressupostària igual o superior a estos processos de participació ciutadana. Una moció que la regidora Lucía Beamud presentarà a la Federació d’Associacions Veïnals de València en una reunió el pròxim 16 d’octubre.