El regidor de Compromís per València Sergi Campillo critica que s’han multiplicat les queixes en els barris i pobles de València per la falta de neteja. Campillo assenyala que “el pla de xoc de neteja anunciat a bombo i plateret per l’alcaldessa del PP no està tenint cap incidència. Per contra, això demostra que el pla de xoc de neteja sí que ha tingut conseqüències negatives perquè s’ha buidat del pressupost totes les polítiques d’educació ambiental”.

El regidor de Compromís Sergi Campillo ha posat de relleu que “en Compromís estem rebent moltes queixes per la neteja dels nostres barris i pobles i és que la iniciativa anunciada a bombo i plateret per Catalá d’un nou pla de xoc de neteja està sent un fracàs”. Campillo explica que la realitat d’este pla demostra que en una ciutat de 800.000 habitants incrementar en 60 persones, tal i com es va dir, el dispositiu de neteja i recollida de residus en les contractes municipals no té cap impacte. Per contra, este pla ha tingut conseqüències negatives i és que, com assenyala el regidor, “s’ha buidat de pressupost totes les polítiques d’educació ambiental per a fer un reforç que no pot tindre cap incidència en els carrers de la nostra ciutat. En canvi sí tindrà una incidència molt negativa haver abandonat totalment les polítiques d’educació ambiental que estaven aprovades al pla d’educació ambiental en neteja i residus”.

Sergi Campillo posa com a exemple que “des de Massarrojos ens han arribat imatges de contenidors desbordats i xicotets abocadors que s’estan generant en el poble. A més, hi ha queixes perquè la neteja està disminuint en les últimes setmanes. Ahir mateix, prèviament als actes del 9 d’Octubre, hi havia papereres pel centre de la ciutat totalment desbordades”. També destaca, tal i com el mateix regidor va denunciar fa dies, que “molts carrers continuen tacats i apegalosos per la falta de neteja de la melassa que segrega la plaga que afecta a les mèlies i no han fet res per solucionar-ho”.

Per això, “des de Compromís li exigim a la senyora Catalá que faça menys propaganda com quan va dir que durant els primers mesos anava a solucionar tots els problemes de la ciutat en qüestió de neteja i residus. En lloc d’inventar-se la realitat l’alcaldessa s’ha de posar les piles i començar a treballar de veritat per una València neta i amb una gestió adequada dels seus residus”.