L’Ajuntament dotarà tres vivendes del parc municipal d’habitatges amb tot l’equipament necessari perquè dones que han sigut víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l’explotació sexual i prostitució, puguen viure, de forma autònoma, en eixir dels centres d’acollida de la Generalitat. Amb tal fi, la Junta de Govern aprovarà demà un acord amb diferents empreses que facilitaran, per la seua responsabilitat social, l’esmentat material de forma gratuïta. 

La Junta de Govern acordarà demà el conveni amb comerciants, detallistes i majoristes del sector de l’adreç de cuina, moble, tèxtil i electrodomèstics que facilitaran l’equipament de les esmentades vivendes en un gest de solidaritat amb les persones i usuàries d’estes vivendes.

Amb este acord, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, «es pretén crear espais on les víctimes se senten segures i oferir-los tots els recursos perquè puguen emprendre una vida allunyada de la violència de gènere o de l’explotació sexual i prostitució». En esta línia, i amb els objectius establerts en el Pla Marco Municipal d’Igualtat entre Dones i Homes, «d’afavorir l’accés a l’habitatge a dones en situació de vulnerabilitat, en general, i, amb caràcter prioritari, a les dones víctimes de violència de gènere», l’Ajuntament també ha subscrit, recentment, un protocol d’actuació conjunta amb la Direcció General de l’Institut dels Dons per la Igualtat, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’objectiu d’este document és «procurar a les dones víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l’explotació sexual i prostitució que han acabat el seu procés de recuperació en els recursos d’acolliment de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, un habitatge en la qual puguen fer una transició a una vida autònoma al costat dels seus menors a càrrec, durant el període d’un any, prorrogable per dos períodes de sis mesos, amb un màxim total de dos anys incloses les possibles pròrrogues».