Prop de 320 comissions se sumen al repte de reciclar més de 140 tones de vidre durant estes Falles

Prop de 320 comissions falleres s’han sumat enguany al repte “La Reciclà” que, un any més, proposen l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera amb la col·laboració de l’entitat Ecovidrio. S’han presentat la nova edició de la campanya “La Reciclà”, amb la presència de la Fallera Major de València, Marina Civera i la seua Cort d’Honor.

Es tracta d’una campanya de conscienciació i col·laboració activa dirigida a augmentar els nivells de reciclatge d’envasos de vidre durant la celebració de les festes falleres. Esta nova edició de “La Reciclà” ha registrat un increment del nombre de Falles participants així com de les tones que es preveu reciclar, que creixen des de les 100 tones de l’any passat a les 140 tones que són l’objectiu d’enguany. De fet, ja en 2018, el reciclatge de vidre durant les Falles es va incrementar un 24% respecte a 2017.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, i les ajuntaments de Burjassot i Mislata. Per part seua, l’entitat Ecovidrio premiarà a les comissions que més vidre reciclen i que més promocionen, comuniquen i s’involucren amb la campanya. La iniciativa s’ha plantejat de nou amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar els professionals hostalers, col·lectiu faller i ciutadans en general per a reciclar envasos de vidre i contribuir a unes Falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Les comissions falleres participants en la campanya han rebut la banderola commemorativa com a reconeixement per la seua implicació.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat la importància que té el teixit associatiu faller com a referent en este tipus d’iniciatives que prioritzen la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i, conseqüentment, unes Falles sostenibles. Per la seua part, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha destacat que “La Reciclà” necessita la col·laboració de veïnat, comerciants i hostalers de cada barri, i ha recordat que a més de premiar amb una paella gegant a la falla que aconseguisca superar els 400 kg de vidre reciclat en el contenidor especial situat al costat del seu casal, s’ha posat en marxa un concurs que reconeixerà les iniciatives de les comissions per divulgar i promocionar la campanya en xarxes socialso en els seus llibrets.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Cultura Festiva, Pere Fuset, Pilar Soriano, Residus Sòlids

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *