Joan Ribó: “El meu projecte és unir a una gran majoria per un model de ciutat honesta, plural i de progrés”

L’alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha presentat davant d’una sala plena de gom a gom la candidatura amb què tornarà a encapçalar la llista de Compromís en les pròximes eleccions municipals a la ciutat de València el pròxim 26 de maig. Ho ha fet anunciant la seua voluntat de “renovar el pacte amb la ciutadania fet ja en maig de 2015, a través del qual tots i totes ens encarregàvem de desallotjar a la dreta més corrupta d’Europa del govern de la nostra ciutat, i nosaltres, des del govern ens encarregàvem de retornar l’honradesa i la bona gestió a l’Ajuntament. I eixa torna a ser la meua proposta per als valencians i les valencianes”.

“El meu projecte és unir a una gran majoria per un model de ciutat honest, eficient, plural, de progrés, modern i  sostenible. Un model de gestió eficaç i centrat en els problemes de les persones i dels barris. Un model de convivència, no d’enfrontament. Un model de pluralitat, no de pensament únic. Un model que mire al futur i no que torne a les formes del passat. El model de la València que ja anem fent” ha assegurat.

Segons ha explicat, la consolidació del canvi a València passa per diversos eixos on se centra la seua candidatura: un primer, el de la València de les persones (que ha vist créixer un 50 per cent les ajudes socials, que ha impedit que se li talle la llum, el gas i l’aigua a qui no pot pagar-les, o que ha vist gestionar amb eficàcia i honestedat la Marina, Fira València o els comptes municipals, amb una reducció notable del deute); un segon, el de València com a ciutat de barris (atenent les seues urgències en enllumenat o equipaments, evitant l’enderrocament del Cabanyal i procedint a protegir-lo, o abordant reivindicacions històriques com la del Parc Central, l’aparcament de la plaça de Bruges, el Parc Lineal o el de Malilla, la plaça de l’Ermita dels Orriols, la línia 18 d’EMT fins al Doctor Peset o projectes de ciutat com el llit nou del Túria.

“Creiem en la mobilitat sostenible i estem fent de València una ciutat europea, amb una baixada del trànsit rodat, amb transport públic elèctric i híbrid, amb conversió de zones del centre per a vianants”, ha explicat Ribó per referir-se al tercer eix, el de la València sostenible i verda. “Amb el canvi d’enllumenat combatem fermament la contaminació lumínica. A més, hem posat València al mapa com a capital mundial de l’alimentació sostenible”, ha indicat, a banda de referir-se al Pla de l’Horta i a la plantació d’arbres en tots els escocells buits de la ciutat per aconseguir “una València més verda que mai”.

El quart eix, el de la València cultural i popular, ha permés explicar l’objectiu de posar la cultura a l’abast de tot el món amb programes com Cultura als Barris, Cultura als Pobles o la programació descentralitzada de la Gran Fira de València al mes de juliol. “Parlem també de memòria històrica, amb uns carrers per fi lliures de noms de la dictadura, amb rehabilitació dels refugis antiaeris de la Guerra Civil i fomentant rutes de la memòria. I també parlem de patrimoni, amb la rehabilitació d’elements patrimonials importantíssims: des d’alqueries fins els coberts del Port”, ha explicat Ribó, qui també s’ha referit a les festes, per destacar “una aposta decidida que ha permés crear la festa de les campanades de Cap d’Any, que la gent puga accedir al balcó per vore les mascletades, una millor i més moderna Cavalcada de Reis, uns museus festius dignificats i promocionats, o que també ha permés que ara l’Exposició del Ninot no es faça en una carpa sinó en un gran museu”.

Per últim, Ribó ha destacat l’eix de la València oberta i participativa que situa “la ciutat com una destinació turística de qualitat, ordenada i diversificada, com a capital orgullosa de l’Orgull, com a referent humanitari al món amb l’acollida de l’Aquarius, com a ciutat que decideix les inversions als barris amb pressupostos participatius, amb un Ajuntament transparent que obri les seues portes i el seu balcó a tot el món”.

LA VALÈNCIA QUE ESTÀ PER VINDRE

Ribó també ha volgut dibuixar unes pinzellades de la València del futur amb projectes com el Pla Especial del Cabanyal que suposarà la regeneració definitiva del barri, les reformes en els mercats municipals del Grau o Sant Pere Nolasc, la nova L10 de MetroValència, la conversió en zona de vianantsació del trànsit en la Plaça de l’Ajuntament i de la Reina, i de la zona de la Llotja i el Mercat Central.  i pacific

Així mateix, “no deixarem passar la reivindicació al Ministeri del soterrament de les vies i d’acabar el parc central o la creació d’una empresa mixta que ens permeta construir 600 vivendes públiques de lloguer a preus assequibles de manera àgil”, ha conclós Ribó.

 

 

Arxivat en: 2019, Compromís per València, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *