La Regidoria de Cultura ha obert el període d’inscripció per a totes les societats musicals que desitgen participar en el 133é Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València. Des de hui fins al proper divendres 25 de gener, les formacions musicals poden formalitzar la seua inscripció en www.cibm-valencia.com, i el pròxim 5 de febrer es realitzarà el sorteig de les bandes participants en un acte que començarà a les 19.30 hores en el Palau de la Música.

La regidora de Cultura i presidenta del comité organitzador del certamen, Gloria Tello, ha volgut animar a les agrupacions musicals a inscriure’s en este certamen «que un any més tornarà a ser el referent indiscutible del món de les bandes de música, i una trobada on podrem gaudir de la sana competició i de la il·lusió, treball i esforç que contagien els músics en l’escenari».

El 133é Certamen Internacional de Bandes de Música es desenvoluparà en el Palau de la Música del 18 al 21 de juliol de 2019, on les bandes participants (un màxim de 22 possibles) podran obtindre diferents premis valorats en 43.000€, distribuïts en les quatre seccions que configuren la trobada.

Prèviament es realitzarà un precertamen del 15 al 17 de juliol, en el qual podran participar en el sorteig les bandes de música no professionals, i no les admeses com a professionals, ni aquelles que pertanyen a conservatoris, escoles de música professionals o societats agrupades puntualment per a concursar.

Tal com figura en les bases, la convocatòria d’este certamen té com a finalitat fomentar i estimular l’activitat musical, com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, mantindre la tradició i la intenció d’acostar a la ciutadania «una rica programació d’activitats musicals en el sentit més ampli».

Durant el període d’inscripció, es podran consultar les partitures obligades per a les diferents seccions del certamen. Les obres són Los últimos días de Troya de David Rivas, per a la secció tercera; Brigantia dels vents de la compositora argentina Eva Lopszcyc, per a la segona; La rosa del desierto de Martínez Gallego i Soulful Stones de José Suñer per a la secció d’honor.

A més, durant el període d’inscripció, es poden consultar els guions de les obres obligades en la Fonoteca Municipal, des de les 9.00 fins a les 14.00 hores.