La Regidoria de Govern Interior ha iniciat les obres d’accessibilitat en l’edifici de la Banda Municipal de València, situat a l’avinguda del Cid. Les obres s’emmarquen en el pla d’Accessibilitat i Supressió de Barreres en Edificis Municipals posat en marxa al desembre de 2015, segons ha explicat el regidor Campillo. El termini d’execució de la totalitat de les obres s’estima en 1 mes i el pressupost de l’actuació és de 48.363,07€.

En concret, les obres intervindran en la millora de l’accessibilitat en el conjunt de l’immoble, a través de la intervenció en l’accés principal de l’edifici per a eliminar l’escaló, adaptar els banys i instal·lar un nou ascensor situat al pati interior i adaptat per transportar els instruments.

En la zona de banys s’inclouran dos cabines accessibles, una per a homes i altra per a dones. L’anterior muntacàrregues se substituirà per un ascensor accessible de doble embarcament, elèctric sense sala de màquines, capaç de traslladar tant a persones com a instruments per a 630 Kg de càrrega.

Campillo ha explicat que «es tracta d’abordar, per fi, una reivindicació de fa molts anys de la banda municipal, ja que l’antic muntacàrregues havia deixat de funcionar, la qual cosa comportava un problema greu perquè s’havien de carregar els instruments per l’escala».  El regidor ha destacat així mateix «que esta nova actuació s’emmarca en el programa d’accessibilitat d’edificis municipals que hem estat desenvolupant des de desembre del 2015, una volta realitzàrem l’auditoria municipal d’accessibilitat».